Hoe Maak Je Je Eigen Domein Aan

Inhoudsopgave:

Hoe Maak Je Je Eigen Domein Aan
Hoe Maak Je Je Eigen Domein Aan

Video: Hoe Maak Je Je Eigen Domein Aan

Video: Hoe Maak Je Je Eigen Domein Aan
Video: hoe maak ik een eigen domeinnaam? 2024, Mei
Anonim

Webdesigners maken websites, vullen ze in en promoten ze. Maar zelf een website maken, op eigen kracht, of het nu een blog of een portfolio is, is niet zo moeilijk. Een domein op het eerste niveau maakt u een bevoorrechte internetgebruiker.

Hoe maak je je eigen domein aan
Hoe maak je je eigen domein aan

instructies:

Stap 1

Hoe begin je met het maken van een website, blog, portfolio, forum? Uiteraard met domeinregistratie. Waarschijnlijk heb je al een websiteadres bedacht en een domeinzone geselecteerd, of het nu.com,.orgG,.ru of het nu modieuze Cyrillische.рф is.

De eerste stap is het vinden van een domeinnaamregistrar. Er staan er veel op internet. Om er geen reclame voor te maken, gaat u naar een zoekmachine, voert u "domein registreren" in en bladert u door de aanbiedingen van verschillende registrars.

Stap 2

Nadat je de registrar hebt gekozen die qua prijs en kwaliteit bij je past, registreer je je op haar website en maak je een profiel aan. Verlies in geen geval uw login en wachtwoord van de website van de registrar, anders kunt u over een jaar uw domeingebruik niet verlengen.

Alle domeinen op internet, behalve anonieme, hebben whois. Whois is een informatieblok dat informatie bevat over de houder van de domeinnaam (site-URL). In het profiel op de website van de registrar moet u alle gegevens over u invoeren die het whois-formulier nodig heeft, inclusief een gedetailleerd adres, telefoonnummer en paspoortgegevens, en u moet ook enkele informatie in Latijnse letters dupliceren.

Nadat u overtuigd bent van de juistheid van de ingevoerde gegevens, gaat u verder met de domeinregistratie. Controleer of een dergelijk adres bestaat in het speciale zoekformulier op de website van de registrar. Nadat u een domein heeft gekozen, moet u het in het "mandje" plaatsen en de bestelling op een voor u geschikte manier betalen (WebMoney, PayPal, bankbetaling, enz.). Houd er rekening mee dat u voor het domein betaalt voor een periode van een jaar. Na een jaar moet je hetzelfde of een ander bedrag betalen om de inschrijfperiode te verlengen.

Stap 3

Wanneer het domein is betaald, kunt u de privacy instellen en ook, meestal binnen een paar minuten na registratie van het domein, ontvangt u een melding per e-mail met een link die u moet doorlopen en een gescande kopie van uw paspoort (spread en registratiepagina).

Na succesvol laden wordt de site actief, meestal binnen 24 uur na registratie en betaling van de domeinnaam. Gefeliciteerd, u heeft uw domein aangemaakt! Nu kan het aan de hosting worden gekoppeld.

Aanbevolen: