Hoe Kies Je Een Hosting En Domein

Inhoudsopgave:

Hoe Kies Je Een Hosting En Domein
Hoe Kies Je Een Hosting En Domein

Video: Hoe Kies Je Een Hosting En Domein

Video: Hoe Kies Je Een Hosting En Domein
Video: Domeinnaam vastleggen, hoe kies je een goede domeinnaam? 2024, Mei
Anonim

Tegenwoordig kunnen middelgrote en zelfs kleine bedrijven niet meer zonder hun eigen webbron, dat wil zeggen een website. En bij het maken van een site speelt de keuze van de hosting en het domein ervoor een belangrijke rol.

Hoe kies je een hosting en domein
Hoe kies je een hosting en domein

Wat is hosting

Hosting is waar uw bron zich fysiek zal bevinden. Natuurlijk kan de site op een pc worden geplaatst, maar in dit geval is het netwerk lokaal. Maar je hebt je website tenslotte niet voor hetzelfde gemaakt, zodat slechts een kleine kring mensen hem kon zien. Uw resource moet zowel u als de mensen ten goede komen, daarom moet het in de toekomst goed worden beheerd, wat betekent dat u niet zonder hosting kunt. Het is vermeldenswaard dat u bij het kiezen van een site voor de locatie van de site geen geld moet besparen, omdat de prestaties ervan afhangen van hoe de server waarop uw site is opgeslagen, zal werken. Zoek dus naar hosters die de uptime van de server garanderen. Het is beter als de server waarop uw resource wordt toegewezen, zich in een groot datacenter bevindt. Met andere woorden, hosting is de thuisbasis voor uw bron. De server die uw site zal hosten, kan zich in een andere stad en zelfs in een ander land bevinden. Hosting is een betaalde dienst.

Waarom heeft een website een domein nodig?

Naast hosting moet de site-eigenaar een naam bedenken en registreren voor zijn bron, dat wil zeggen een domein of domeinnaam. Mensen zullen het gebruiken om naar uw site te komen. Dit betekent dat het domein eenvoudig, maar tegelijkertijd begrijpelijk, gedenkwaardig en betekenisvol moet zijn, en niet een reeks letters. Houd er rekening mee dat een domeinnaam minimaal 2 karakters mag bevatten, maar niet meer dan 62. Hij mag niet beginnen en eindigen met een streepje. U moet erop voorbereid zijn dat de meeste eenvoudige en aantrekkelijke namen al zijn geparseerd en dat twee sites met één domein niet kunnen bestaan. U kunt woorden als mijn, online, enz. aan uw naam toevoegen. Als u wilt weten of een domein gratis is, gebruikt u een van de gratis services, zoals WHOIS.

Het domein is dus geselecteerd. De volgende stap is om het te registreren. Ik moet zeggen dat dit een betaalde procedure is. Ook moet u klaar zijn om het een jaar na registratie van een domein te verlengen, en dit wordt ook betaald. U kunt zich aanmelden bij een van de registrars op internet, bijvoorbeeld REG. RU.

Als u besluit een hosting en een domein te kopen, is het beter om dit in één bedrijf te doen, omdat dit het onderhoud van de bron vereenvoudigt en de problemen die zich voordoen snel kunt oplossen. De ActiveCloud-service biedt bijvoorbeeld hosting- en domeinnaamregistratieservices. Onthoud dat je niet voor altijd zowel hosting als domein kunt kopen, alleen huren. De minimale huurperiode voor hosting is een maand, voor een domeinnaam voor een jaar.

Aanbevolen: