Hoe Van Domein Te Veranderen

Inhoudsopgave:

Hoe Van Domein Te Veranderen
Hoe Van Domein Te Veranderen

Video: Hoe Van Domein Te Veranderen

Video: Hoe Van Domein Te Veranderen
Video: Domeinnaam Registreren? Hier Moet Je Op Letten! 2024, Mei
Anonim

Domein is de symbolische naam van de internetsite, evenals de administratieve gebieden van internet - com, ru, net, org, info en vele andere. Sitebeheerders willen meestal het domein wijzigen wanneer het oude siteadres om de een of andere reden niet langer bij hen past.

Hoe van domein te veranderen
Hoe van domein te veranderen

instructies:

Stap 1

Helaas kan de domeinnaamregistrar de naam van een reeds geregistreerde naam niet fysiek wijzigen. Hij kan zelfs geen teken - een letter of een cijfer - in de spelling van uw websiteadres veranderen. Als je een typfout hebt gemaakt bij het registreren van een nieuwe domeinnaam, moet je het nieuwe domein opnieuw registreren met de juiste naam en opnieuw betalen. Deze methode is eenvoudig voor webmasters die nog geen website hebben gemaakt, maar net een domein hebben geregistreerd en zich in de beginfase van het bouwen van een internetbron bevinden.

Stap 2

Wanneer u het domein van een bestaande inhoudssite wilt wijzigen, moet u niet alleen een nieuw domein registreren, maar ook de sitestructuur en al zijn bestanden via FTP naar de nieuwe hostingdirectory overbrengen. Hiervoor dien je het domein te verhuizen. Koppel een extra domein aan de hosting en maak onmiddellijk zijn directory aan via FTP, als deze niet automatisch door de hosting wordt verstrekt. Het is aan te raden geen sites in de FTP-root te plaatsen, maar mappen te gebruiken om de sites te ordenen.

Stap 3

Download het CMS naar de nieuwe directory, configureer de benodigde bestanden en maak een nieuwe database aan via PHPMyAdmin of een ander systeem van uw hosting.

Stap 4

Nu moet u de volledige structuur van de site opslaan om deze naar het nieuwe domein over te zetten. Zoek een plug-in of add-on "Export / Import" voor uw CMS en gebruik deze. Alle sitegegevens worden in één archief opgeslagen. Download het resulterende bestand naar uw computer en op een nieuwe "schone" site met dezelfde tool "Exporteren / Importeren", download het archief. Na het downloaden worden alle gegevens teruggezet naar het nieuwe domein. Mogelijk moet u het ontwerpthema opnieuw installeren, plug-ins aanpassen.

Stap 5

Het oude siteadres kan een alias zijn. Dit betekent dat uw site op twee adressen beschikbaar zal zijn: het nieuwe (hoofd) en het oude (spiegel). Aan het einde van de registratieperiode wordt het vorige domein uitgeschakeld. Of u kunt een brief schrijven aan de administratie van de registrar-service om uw oude domein en alle WHOIS-informatie daarover te verwijderen.

Aanbevolen: