Hoe Een Werkgroep Op Te Zetten?

Inhoudsopgave:

Hoe Een Werkgroep Op Te Zetten?
Hoe Een Werkgroep Op Te Zetten?
Anonim

Een werkgroep wordt meestal meerdere met elkaar verbonden computers genoemd om het zoeken door gebruikers van objecten als gedeelde mappen, printers, scanners te vereenvoudigen. Om verbinding te maken met een werkgroep, moet u een paar stappen uitvoeren.

Hoe een werkgroep op te zetten?
Hoe een werkgroep op te zetten?

instructies:

Stap 1

Log in op het systeem met de "Administrator"-account (of een account van een lid van de "Administrators"-groep) met behulp van de "Change user"-opdracht (de "Start"-knop, de "Logout"-opdracht) of bij de volgende keer opstarten van het systeem (de "Start"-knop, het commando "Shutdown").

Stap 2

Roep de component "Systeem" op. Open hiervoor het Configuratiescherm via het menu Start. Klik in de categorie Prestaties en onderhoud met de linkermuisknop op het systeempictogram. Een andere optie: klik vanaf het "Desktop" met de rechtermuisknop op het pictogram "Deze computer" en selecteer "Eigenschappen" in het vervolgkeuzemenu. Het venster Systeemeigenschappen wordt geopend.

Stap 3

In het dialoogvenster dat wordt geopend, gaat u naar het tabblad "Computernaam" en klikt u op de knop "Wijzigen" tegenover de uitleg "Om de naam van een computer te wijzigen of deze handmatig aan het domein toe te voegen, klikt u op de knop "Wijzigen". Er wordt een extra dialoogvenster "Computernaam wijzigen" geopend.

Stap 4

Stel in het gedeelte "Lid" het token in in het veld "Werkgroep" en voer in het lege veld de naam in van de werkgroep waarmee u verbinding wilt maken. Houd er bij het invoeren van een werkgroepnaam rekening mee dat deze niet hetzelfde mag zijn als de computernaam en niet meer dan vijftien tekens mag bevatten. Vergeet ook niet dat karakters zoals;: "* + = / |? wordt als ongeldig beschouwd.

Stap 5

Klik op de knop OK in het venster "Computernaam wijzigen". Klik in het venster "Systeemeigenschappen" op de knop "Toepassen" om de nieuwe instellingen van kracht te laten worden. Sluit het venster door op de OK-knop of het [x]-pictogram in de rechterbovenhoek van het venster te klikken.

Aanbevolen: