Het Geluid Zachter Zetten (of Harder Zetten) Op Een Laptop

Inhoudsopgave:

Het Geluid Zachter Zetten (of Harder Zetten) Op Een Laptop
Het Geluid Zachter Zetten (of Harder Zetten) Op Een Laptop

Video: Het Geluid Zachter Zetten (of Harder Zetten) Op Een Laptop

Video: Het Geluid Zachter Zetten (of Harder Zetten) Op Een Laptop
Video: Geluid laptop volume klinkt te zacht, hoe harder zetten? OPLOSSINGEN Windows 10 2024, April
Anonim

Moderne laptops zijn uitgerust met ingebouwde luidsprekers waarmee u films kunt kijken en naar muziek kunt luisteren zonder extra apparaten aan te sluiten. Sommige beginnende gebruikers die net een laptop hebben gekocht, kunnen met dergelijke problemen worden geconfronteerd: zacht of te hard geluid, evenals de volledige afwezigheid ervan. De oplossing is vrij eenvoudig, maar kan verwarrend zijn voor beginners.

Het geluid zachter zetten (of harder zetten) op een laptop
Het geluid zachter zetten (of harder zetten) op een laptop

instructies:

Stap 1

Je regelt het volume op je laptop via het speakericoon in de tray. Het bevindt zich in de rechterbenedenhoek van het scherm. Nadat u met de linkermuisknop op het luidsprekerpictogram hebt geklikt, verschijnt er een schuifregelaar die u omhoog of omlaag verplaatst, u kunt respectievelijk het geluid op de laptop optellen of aftrekken.

Stap 2

U kunt het geluid ook zachter zetten met het toetsenbord, met de functietoetsen. Allereerst moet je een knop vinden, andere speciale toetsen bevinden zich meestal in de bovenste rij, ze zijn gemarkeerd met dezelfde kleur als de knop. We hebben luidsprekertoetsen nodig. Door tegelijkertijd met deze toetsen op de knop te drukken, wordt het geluid op de laptop zachter, harder of zachter gezet. Houd er rekening mee dat de locatie van de functietoetsen op verschillende laptopmodellen aanzienlijk kan verschillen, maar ze zijn meestal gemarkeerd in kleur en hebben een speciale aanduiding.

Stap 3

Tijdens het kijken van films of het luisteren naar muziek kan het geluid op de laptop in de speler zelf zachter gezet worden. Om dit te doen, beweegt u de muisaanwijzer over het luidsprekerpictogram en klikt u erop met de linkermuisknop. Door de schuifregelaar die verschijnt te verplaatsen, kun je het geluid naar wens aanpassen.

Stap 4

Je kunt het geluid op je laptop ook aanpassen met Windows. Ga hiervoor naar het hoofdmenu "Start" en zoek het tabblad "Configuratiescherm", nadat u erop hebt geklikt, verschijnt een venster waarin alle elementen voor het configureren van de computerinstellingen worden weergegeven. Wij zijn geïnteresseerd in "Apparatuur en Geluid". Nadat u met de linkermuisknop op dit tabblad hebt geklikt, wordt het venster "Geluid" geopend, selecteert u het item "Luidsprekers en koptelefoons", het kan ook gewoon "Luidsprekers" worden genoemd. Nadat u er met de rechtermuisknop op heeft geklikt, verschijnt een contextmenu waarin u het item "Eigenschappen" moet selecteren. Er wordt een venster met dezelfde naam geopend, waarin de parameters worden gewijzigd waarin u het geluid van de laptop kunt aanpassen.

Stap 5

Hetzelfde venster kan worden opgeroepen door met de rechtermuisknop op het luidsprekerpictogram in de lade te klikken - de rechterbenedenhoek van het scherm. Selecteer in de lijst die verschijnt het item "Geluiden". Selecteer in het geopende venster het tabblad "Afspelen". Vervolgens handelen we op dezelfde manier als beschreven in de paragraaf hierboven.

Stap 6

Om geluid op een laptop toe te voegen, kun je er extra apparaten op aansluiten: koptelefoons of speakers. Er zijn ook speciale programma's waarmee u niet alleen het geluid kunt verbeteren, maar ook de kwaliteit ervan aanzienlijk kunt verbeteren.

Aanbevolen: