Een Computer Uit Een Werkgroep Verwijderen

Inhoudsopgave:

Een Computer Uit Een Werkgroep Verwijderen
Een Computer Uit Een Werkgroep Verwijderen

Video: Een Computer Uit Een Werkgroep Verwijderen

Video: Een Computer Uit Een Werkgroep Verwijderen
Video: Een domeincontroller uit het domein verwijderen | Windows Server 2016 2024, Mei
Anonim

Bij het configureren van een lokaal netwerk moet u een parameter invoeren zoals "computerwerkgroep". In de toekomst moeten sommige gebruikers deze parameters echter wijzigen of gewoon verwijderen. In dit verband rijst de vraag: "Hoe kan ik een computer uit een werkgroep verwijderen"?

Een computer uit een werkgroep verwijderen
Een computer uit een werkgroep verwijderen

Noodzakelijk

  • - computer;
  • - beheerdersrechten.

instructies:

Stap 1

Ondanks alle moeilijkheden kan dit probleem worden opgelost met een paar eenvoudige stappen op de computer. Klik op het bureaublad van uw pc op de snelkoppeling met de titel "Mijn computer". Klik vervolgens met de rechtermuisknop in het midden van het geopende venster en selecteer "Eigenschappen". Dit menu geeft alle parameters en instellingen van het besturingssysteem weer.

Stap 2

Selecteer nu "Computernaam". Onder de naam komt een tabblad te staan waarin de huidige computergroep is geschreven. Om een werkgroep van een computer te wijzigen of te verwijderen, klikt u op de knop "Wijzigen". Als u een record volledig wilt verwijderen, laat dan het invoerveld leeg en klik op de knop "Opslaan". Het is echter vermeldenswaard dat de standaardwerkgroep kan worden achtergelaten onder de naam GROEP.

Stap 3

Probeer de computernaam die daar staat niet aan te raken. U kunt ook op elk moment controleren in welke groep uw computer zich bevindt en welke bestanden op het lokale netwerk voor openbaar gebruik toegankelijk zijn. Ga hiervoor naar het menu "Netwerkomgeving". Klik dan op de knop "Toon computers in de werkgroep". Zit je niet in een van de gezamenlijke open groepen, dan geeft het systeem gewoon een foutmelding.

Stap 4

Over het algemeen kunnen we zeggen dat het verwijderen van een werkgroep op een pc niet veel tijd kost. Probeer de meest optimale naam voor de werkgroep van de computer te maken, zodat u deze later niet hoeft te wijzigen. In het Windows-besturingssysteem is de WORKGROUP altijd de standaard. Dat wil zeggen, we kunnen aannemen dat op veel computers de groepen samenvallen, en daarom is aanvullende systeemconfiguratie niet altijd nodig.

Aanbevolen: