Een Schijf Uit Een Computer Verwijderen

Inhoudsopgave:

Een Schijf Uit Een Computer Verwijderen
Een Schijf Uit Een Computer Verwijderen

Video: Een Schijf Uit Een Computer Verwijderen

Video: Een Schijf Uit Een Computer Verwijderen
Video: DRN - Demonteren pc/desktop harde schijf 2024, April
Anonim

Stel je een situatie voor waarin je een schijf in je schijf hebt geplaatst en deze is niet alleen onleesbaar, maar vertraagt ook de werking van de hele computer. Het is niet mogelijk om het met conventionele methoden van de schijf te verwijderen. We zullen andere methoden moeten gebruiken.

Een schijf uit een computer verwijderen
Een schijf uit een computer verwijderen

instructies:

Stap 1

Controleer de drive-knop om de schijf uit de computer te werpen. De kans op een knopstoring is erg klein, maar toch aanwezig. In dit geval werkt alleen de knop in de drive niet, de rest van de systemen zouden in perfecte staat moeten zijn. Om dit te verifiëren of deze versie te verwijderen, dubbelklikt u op het pictogram "Deze computer" op uw bureaublad.

Stap 2

Klik met de rechtermuisknop op het schijfpictogram. Selecteer in het contextmenu dat verschijnt het item "Uitpakken". Als de lade eruit glijdt, kunt u de schijf verwijderen en de defecte knop aanpakken. Als het wonder niet gebeurt, blijf dan zoeken naar opties.

Stap 3

Installeer het Unlocker-programma op uw computer. Je hebt het nodig om te controleren of een van de bestanden op de schijf bezig is met een systeemproces of een virusprogramma. Misschien is dit de reden waarom de schijf niet opent. Nadat het programma is geïnstalleerd, gaat u naar "Deze computer".

Stap 4

Roep het contextmenu van het schijfpictogram opnieuw op. Nu heeft het een item Unlocker. Klik erop met de linkermuisknop. Het programma zal starten. Het venster toont informatie over welk bestand van de schijf bezig is met welke toepassing of welk proces. Als het pad is opgegeven, wordt dit bestand geblokkeerd.

Stap 5

Om de schijf uit het station te verwijderen, klikt u op de knop "Alles ontgrendelen". De lijst wordt gewist. Als u de schijf nog steeds niet kunt verwijderen, probeert u een andere optie.

Stap 6

Neem een dunne naald of paperclip (buig en maak de paperclip recht). Zoek het kleine ronde gaatje aan de voorkant van de schijf. Het moet onder de lade zijn, naast de knop. Steek de naald erin en oefen lichte druk uit. Trek de lade naar u toe zonder los te laten.

Stap 7

Trek voorzichtig om een losgemaakte vergrendeling niet te breken. Als deze methode niet het gewenste resultaat heeft opgeleverd, moet u contact opnemen met het servicecentrum voor hulp van specialisten of gewoon een nieuwe schijf voor uw pc kopen.

Aanbevolen: