Een Domein Aanmaken Of Kopen

Inhoudsopgave:

Een Domein Aanmaken Of Kopen
Een Domein Aanmaken Of Kopen

Video: Een Domein Aanmaken Of Kopen

Video: Een Domein Aanmaken Of Kopen
Video: Domeinnaam Registreren? Hier Moet Je Op Letten! 2024, April
Anonim

Bij het maken van een site wordt een van de belangrijke rollen gespeeld door de keuze van een naam ervoor, op een andere manier, het domein. Bij de aankoop van een domein zul je het namelijk moeten kopen en vervolgens regelmatig vernieuwen, er zijn de volgende features waar je van op de hoogte moet zijn.

Een domein aanmaken of kopen
Een domein aanmaken of kopen

Een domein kiezen

De domeinnaam is uniek, er zijn geen twee identieke domeinen te vinden. Elke domeinzone heeft zijn eigen bijzonderheden op het gebied van domeinnaamregistratie. Meestal worden domeinen in de. RU- of. РФ-zone in ons land gekocht, aangezien deze domeinzones aan ons land zijn toegewezen.

Een domeinnaam moet allereerst betekenisvol en gedenkwaardig zijn, en geen willekeurige reeks letters en cijfers. Een domein mag niet minder dan 2 karakters en niet meer dan 62 karakters bevatten. Moet beginnen en eindigen met een letter.

Gebruik gewone woorden wanneer u een adres voor uw bron bedenkt. Dit maakt het voor bezoekers gemakkelijker om uw site te onthouden en te vinden. Het is vermeldenswaard dat tegenwoordig veelvoorkomende woorden al meestal worden gebruikt in domeinnamen, dus het zal niet eenvoudig zijn om dit te doen. En in het algemeen, als je een domein hebt bedacht, moet je het onmiddellijk controleren op beschikbaarheid. Hiervoor zijn er overeenkomstige gratis bronnen op internet.

U kunt geen domeinen registreren die obsceen taalgebruik of woorden bevatten die de eer en waardigheid van burgers aantasten. Daarnaast mag een domeinnaam niet twee koppeltekens achter elkaar bevatten en mag deze ook niet beginnen of eindigen met een koppelteken. Als er in de naam van de bron die je hebt uitgevonden een mogelijkheid is om letters in twee richtingen te spellen, is het beter om alle mogelijke varianten te registreren. Dan hoeft de gebruiker dit of dat symbool niet pijnlijk te onthouden en opties in de zoekbalk van de browser in te voeren.

Als het door u bedachte domein al bezet is, voegt u er woorden aan toe zoals mijn, site, enz. Bovendien kunt u, als het budget het toelaat, contact opnemen met de specialisten die zich professioneel bezighouden met de selectie van namen, dat wil zeggen naamgeving.

Een domein registreren

En nu is de naam van de toekomstige bron eindelijk gevonden. Daarna moet u het registreren bij de bijbehorende service op internet. Een domein in de. RU-zone kan bijvoorbeeld worden geregistreerd op de 101DOMAIN-REG-RF-bron. Dit is een geaccrediteerde bron.

Nadat u een domein heeft geregistreerd, heeft u het recht om het een jaar lang te bezitten, daarna moet u het vernieuwen als verdere exploitatie van de bron is gepland. Het is vermeldenswaard dat de aankoop van een domein van domeinnaamregistrators 500-600 roebel kost. Voor de verlenging zal hetzelfde bedrag moeten worden betaald. Dit is waar resellerpartners van registrars kunnen helpen. Ze kunnen uw domein registreren voor 100 roebel.

Een domein kan zowel voor een particulier als voor een rechtspersoon worden geregistreerd.

Aanbevolen: