Bureaubladpictogrammen Maken

Inhoudsopgave:

Bureaubladpictogrammen Maken
Bureaubladpictogrammen Maken

Video: Bureaubladpictogrammen Maken

Video: Bureaubladpictogrammen Maken
Video: Starten met Windows 10: Bureaubladpictogrammen 2024, April
Anonim

Snelkoppelingen, door veel pc-gebruikers "pictogrammen" genoemd, werken als een link. Ze vertegenwoordigen zelf geen programmabestand, maar als een link - ze leiden ernaar. Het is heel eenvoudig om een snelkoppeling of pictogram te maken.

Bureaubladpictogrammen maken
Bureaubladpictogrammen maken

instructies:

Stap 1

Ga naar de map waarin u een pictogram voor een bepaald programma of bestand wilt maken om het te starten vanaf de locatie van uw keuze. In dit geval hebben we een snelkoppeling nodig op het bureaublad, u kunt deze hier ook maken.

Stap 2

Klik met de rechtermuisknop op een lege plek op het bureaublad. In het contextmenu dat verschijnt, plaats je de muisaanwijzer op het item 'Maken'. Wanneer u de muiscursor over dit item beweegt, verschijnen er verschillende subitems. Klik met de linkermuisknop op het subitem "Snelkoppeling".

Stap 3

De wizard voor het maken van een snelkoppeling wordt voor u geopend. Selecteer in het eerste venster het pad waar het document of programma staat waarvoor u een snelstartpictogram wilt maken. Klik op de knop "Bladeren …" en gebruik een standaardverkenner om het pad naar het bestand op te geven. Als dit een programma of spel is, bevindt het zich hoogstwaarschijnlijk in de map "Program Files" of de map met de naam van de ontwikkelaar op uw harde schijf C: /. Het uitvoerbare programmabestand heeft de indeling ".exe", dus dit is het bestand waarnaar u moet zoeken. Het heeft meestal een afbeelding in de vorm van het logo van het spel of programma.

Stap 4

Nadat het gewenste bestand is gevonden, klikt u op "OK" in het verkennervenster. U ziet het adres van het bestand in het besturingssysteem. Het ziet er als volgt uit: "Naam harde schijf: FolderFile.extension". Een voorbeeld is het adres: "C: Program FilesGameworldRunDragon.exe". Nadat u het uit te voeren bestand heeft toegevoegd, klikt u op "Volgende" onderaan de wizard om een snelkoppeling te maken.

Stap 5

De wizard zal u vragen om de snelkoppeling een naam te geven. Standaard krijgt het pictogram dezelfde naam als het geselecteerde bestand, alleen zonder punt en extensie. U kunt elke geldige naam invoeren en vervolgens op Voltooien klikken. Gefeliciteerd! Het pictogram verscheen op het bureaublad.

Aanbevolen: