Hoe Bureaubladpictogrammen Klein Te Maken

Inhoudsopgave:

Hoe Bureaubladpictogrammen Klein Te Maken
Hoe Bureaubladpictogrammen Klein Te Maken

Video: Hoe Bureaubladpictogrammen Klein Te Maken

Отличия серверных жестких дисков от десктопных
Video: W10-0006 Bureaublad pictogrammen groter of kleiner maken in Windows 10 2023, Januari-
Anonim

Vaak nemen bureaubladpictogrammen zoveel vrije ruimte in beslag dat er gewoon niet genoeg ruimte voor is. Bovendien bederven ze soms het uiterlijk. Als in nieuwere versies van Windows hun formaat naar keuze van de gebruiker is geconfigureerd in het configuratiescherm of door de Ctrl-toets ingedrukt te houden en met het muiswiel te scrollen, ziet alles er in XP en eerdere besturingssystemen veel gecompliceerder uit.

Hoe bureaubladpictogrammen klein te maken
Hoe bureaubladpictogrammen klein te maken

instructies:

Stap 1

Klik met de rechtermuisknop op een snelkoppelingsvrij gedeelte van het bureaublad, open Eigenschappen. Selecteer het laatste tabblad - "Opties".

Stap 2

Verplaats de schermresolutie-indicator naar rechts om de optimale toename in pixels per inch te selecteren, met respect voor de beeldverhouding van uw monitor. Hoe hoger de waarde, hoe kleiner de bureaubladpictogrammen eruitzien. Als de functie voor het wijzigen van de resolutie plotseling niet beschikbaar is voor u, probeer dan de monitorverbindingsmodule te wijzigen in het vervolgkeuzemenu bovenaan.

Stap 3

Houd er tegelijkertijd rekening mee dat ze niet alleen de grootte zullen veranderen, maar ook lettertypen, vensters en al het andere. Pas de lettergrootte op het voorlaatste tabblad van het geopende venster aan door op de knop "Geavanceerd" te klikken. Selecteer het element waarvan u het lettertype wilt wijzigen, pas de configuratie aan uw voorkeuren aan en pas de wijzigingen toe.

Stap 4

Wijzig indien nodig de achtergrond op uw bureaublad, want hoe hoger de resolutie die u instelt, hoe meer u een afbeelding voor uw bureaublad nodig heeft. Als eerder een kleine afbeelding als achtergrond werd gebruikt, zal deze er in nieuwe omstandigheden nog kleiner uitzien vanwege een toename van de beeldkwaliteit.

Stap 5

Gebruik de alternatieve optie voor het wijzigen van de grootte van het pictogram. Open hiervoor de eigenschappen van het bureaublad. Selecteer in het nieuwe venster dat verschijnt het tabblad "Ontwerp" en klik vervolgens op de knop "Instellingen". Selecteer "Snelkoppeling" in het vervolgkeuzemenu. Geef een waarde op voor de grootte van de afbeelding aan de rechterkant, pas de wijzigingen toe en sla ze op.

Stap 6

Verklein de lettergrootte zodat deze niet buiten proportie lijkt met uw pictogrammen. Doe dit terwijl u zich in hetzelfde menu-item bevindt door net onder de opties voor de snelkoppeling voor lettertype-instellingen te selecteren. Pas de nieuwe parameters toe en sla ze op.

Populair per onderwerp