Hoe Bureaubladpictogrammen Groter Te Maken

Inhoudsopgave:

Hoe Bureaubladpictogrammen Groter Te Maken
Hoe Bureaubladpictogrammen Groter Te Maken

Video: Hoe Bureaubladpictogrammen Groter Te Maken

Video: Hoe Bureaubladpictogrammen Groter Te Maken
Video: W10-0006 Bureaublad pictogrammen groter of kleiner maken in Windows 10 2024, April
Anonim

Snelkoppelingen naar programma's, systeemcomponenten en documenten op het bureaublad worden gebruikt om snel toegang te krijgen tot bestanden en toepassingen. Het uiterlijk van deze elementen van de grafische interface van Windows kan, net als de meeste andere componenten, worden gewijzigd. Als ze te klein voor je lijken, heeft het besturingssysteem verschillende manieren om de pictogrammen te vergroten.

Hoe bureaubladpictogrammen groter te maken
Hoe bureaubladpictogrammen groter te maken

instructies:

Stap 1

Klik met een willekeurige muisknop op de achtergrondafbeelding op het bureaublad als u de snelkoppelingen in Windows Vista of Windows 7 wilt vergroten. Het is noodzakelijk om de procedure met deze stap te starten om de focus van het systeem naar de desktop, en niet naar het programmavenster, waarmee u eerder werkte. Druk vervolgens op de ctrl-toets en rol het muiswiel van u af zonder deze los te laten. Als u door elke divisie scrolt, worden alle snelkoppelingen op het bureaublad groter - kies de grootte die het beste bij u past.

Stap 2

Gebruik een alternatieve manier om het formaat van snelkoppelingen aan te passen, die ook in deze twee versies van het besturingssysteem aanwezig is. Het gaat uit van de keuze van een van de vooraf ingestelde opties voor pictogramgroottes. Om toegang te krijgen tot de lijst met opties, klikt u met de rechtermuisknop op de bureaubladachtergrond en opent u het gedeelte "Bekijken" in het pop-upcontextmenu. De lijst heeft slechts drie gradaties - klein, regelmatig en groot. Kies de optie die het beste bij je past.

Stap 3

Voor Windows XP start u de procedure om de snelkoppelingen te vergroten door met de rechtermuisknop op de bureaubladachtergrond te klikken. Selecteer "Eigenschappen" in het contextmenu en het besturingssysteem opent het venster met weergave-instellingen. Het tabblad "Uiterlijk" van dit venster bevat de knop "Geavanceerd", waarop u moet klikken om toegang te krijgen tot het venster "Extra uiterlijk".

Stap 4

Selecteer de regel "Icoon" uit de lijst die verschijnt nadat u in het veld "Item" hebt geklikt. Stel in het veld "Grootte" de gewenste waarde in voor de breedte en hoogte van de pictogrammen in pixels en wijzig in de regel hieronder indien nodig de lettergrootte van het bijschrift onder het label. Sluit vervolgens beide geopende vensters door in elk van hen op de "OK"-knoppen te klikken.

Aanbevolen: