Hoe Een Video In Frames Te Splitsen

Inhoudsopgave:

Hoe Een Video In Frames Te Splitsen
Hoe Een Video In Frames Te Splitsen

Video: Hoe Een Video In Frames Te Splitsen

Video: Hoe Een Video In Frames Te Splitsen
Video: Convert Image Sequence Into Video - Blender 2024, Mei
Anonim

De functie voor het vastleggen van één frame in videobewerkingssoftware kan handig zijn als u twee of drie afbeeldingen voor uw werk moet opslaan. Als u elk frame in een apart bestand moet opnemen, zal het verwerken van zelfs een kort videofragment op deze manier vervelend zijn. In dit geval is het de moeite waard om de mogelijkheid te gebruiken om een reeks afbeeldingen te exporteren.

Hoe een video in frames te splitsen
Hoe een video in frames te splitsen

Het is nodig

  • - VirtualDub-programma;
  • - filmpje.

instructies:

Stap 1

De mogelijkheid om een reeks grafische bestanden te exporteren is aanwezig in veel video-editors en converters. Het is met name beschikbaar in het VirtualDub-programma. Om deze editor te gebruiken om de video in afzonderlijke frames te splitsen, opent u de clip in VirtualDub met de opdracht Videobestand openen in het menu Bestand.

Stap 2

Zet de aanwijzer van het huidige frame naar het begin van het fragment dat je nodig hebt in de vorm van aparte grafische bestanden. Om dit te doen, kunt u het afspelen starten met de knop Invoer afspelen in het onderste gedeelte van het editorvenster, of de aanwijzer met de muis naar de gewenste plaats verplaatsen.

Stap 3

Markeer het begin van de selectie door op de knop Markeer in te klikken of door de opdracht Selectie instellen in het menu Bewerken te gebruiken. Door de aanwijzer van het huidige frame naar het einde van het verwerkte fragment te verplaatsen, markeert u het einde van de selectie. Klik hiervoor op de knop Markeren of gebruik de opdracht Selectie einde instellen. Als u het volledige gedownloade bestand in frames moet ontleden, selecteer dan niets.

Stap 4

Gebruik de optie Afbeeldingsreeks in de map Export van het menu Bestand om het instellingenvenster Afbeeldingsreeks exporteren te openen. Voer indien nodig een naam voor het bestand in het veld Bestandsnaam in. De bestandsnaam die in dit veld wordt gespecificeerd, zal voor alle opgeslagen frames gelden.

Stap 5

Maak een map op een van de computerschijven waar de geëxporteerde frames worden opgeslagen. Door op de knop rechts van het veld Directory to hold te klikken, geeft u het pad naar deze map op. Selecteer in het deelvenster Uitvoerformaat het formaat waarin de frames worden opgeslagen. Met VirtualDub kunt u een reeks afbeeldingen opslaan in bmp-, tga-, jpeg- of png-bestanden.

Stap 6

Als u een videofragment opslaat als een reeks bmp- of tga-bestanden, krijgt u afbeeldingen zonder kwaliteitsverlies, maar met een groot formaat. Als u het png-formaat kiest, zal de grootte van de opgeslagen bestanden merkbaar kleiner zijn. Door jpeg-bestanden als uitvoerformaat op te geven, kunt u het compressieniveau van de afbeeldingen aanpassen. Dit kan met behulp van de schuifregelaar in het venster met exportinstellingen.

Stap 7

Het proces van het opnemen van frames in een reeks afbeeldingen begint nadat u op de knop OK hebt geklikt.

Aanbevolen: