Hoe Maak Je Frames In Een Document

Inhoudsopgave:

Hoe Maak Je Frames In Een Document
Hoe Maak Je Frames In Een Document

Video: Hoe Maak Je Frames In Een Document

Video: Hoe Maak Je Frames In Een Document
Video: How to insert a nice free frame to Microsoft word 2024, Mei
Anonim

Soms is het nodig om documenten met mooie kaders te rangschikken. Dit kan bijvoorbeeld nodig zijn voor het ontwerpen van bedankbrieven, plechtige felicitaties of eventuele berichten die u wilt printen en op een prominente plek wilt ophangen. Dit kan zelfs worden gedaan door iemand die onervaren is in informatica en niet over de vaardigheden beschikt om op een pc te werken.

kader in document
kader in document

Het is nodig

Word-teksteditor (elke versie)

instructies:

Stap 1

Open het document dat u wilt inkaderen in een teksteditor Word (Ctrl + O).

Kies Rand en opvulling in het menu Opmaak. Dit opent het venster dat wordt weergegeven in de schermafbeelding.

Om toegang te krijgen tot deze instellingen in Microsoft Word 2007, selecteert u eerst Pagina-indeling en zoekt u vervolgens naar Paginaranden. In dit geval verschilt deze versie van de editor in andere opzichten niet van de vorige.

Stap 2

Ga in het geopende venster naar het tabblad "Pagina". Hier kunt u de frames aanpassen aan uw taak en naar uw wens.

Selecteer in de vervolgkeuzelijsten achtereenvolgens het type van het toekomstige frame (effen, dubbel, gestreept, golvend, punt-streep, enz.), de kleur en breedte ervan.

Bovendien kunt u een patroon uit de vervolgkeuzelijst "Afbeelding" als kader selecteren. Dit patroon kan ook in bijna elke kleur worden "geverfd" en naar behoefte worden aangepast.

Stap 3

Geef het frame desgewenst aan de linkerkant van het venster een driedimensionale uitstraling of bedek het met een schaduw. Gebruik hiervoor de pictogrammen met dezelfde naam.

Aan de rechterkant van het venster kunt u de rand van het frame toevoegen of verwijderen. Indien nodig kunt u bijvoorbeeld de rechter- of linkerzijde, boven- of onderkant van het frame verwijderen.

Nadat u tevreden bent met het resultaat, klikt u op "OK" om de wijzigingen te accepteren en het document op te slaan.

Stap 4

Als het eindresultaat niet bij u past, kunt u het frame later bewerken of verwijderen. Open hiervoor het venster Rand en opvulling opnieuw vanuit het menu Opmaak en wijzig de randinstellingen. Om het te verwijderen, klikt u op het pictogram "Nee" in de rechterbovenhoek van het venster.

Aanbevolen: