Hoe Een Tabel In Een Word Te Splitsen

Inhoudsopgave:

Hoe Een Tabel In Een Word Te Splitsen
Hoe Een Tabel In Een Word Te Splitsen

Video: Hoe Een Tabel In Een Word Te Splitsen

Video: Hoe Een Tabel In Een Word Te Splitsen
Video: MS Word tabellen cellen samenvoegen en splitsen 2024, April
Anonim

Microsoft Word is een krachtige tekstverwerker met veel functies die de gemiddelde gebruiker misschien niet kent. Met het programma kunt u met verschillende elementen van documenten werken, waaronder het maken van verschillende tabellen en het opmaken ervan.

Hoe een tabel in een Word te splitsen
Hoe een tabel in een Word te splitsen

instructies:

Stap 1

Open het bestand voor DOCX-bewerking door erop te dubbelklikken om het Word-bewerkingsvenster te openen. U kunt het programma ook oproepen vanuit het menu Start - Alle programma's - Accessoires - Microsoft Office - Microsoft Word. Klik op Nieuw en typ de gewenste tekst in het document.

Stap 2

Om een tabel in een bestand te integreren, gaat u naar het tabblad "Invoegen" - "Tabel". Selecteer het aantal cellen dat u in uw document wilt invoegen. Begin met het invoeren van de gewenste tekst.

Stap 3

Als u een tabel wilt splitsen, kan dit ook via de functies van Word. Plaats de cursor op de gewenste positie door op de lijn te klikken waarop u de deelprocedure wilt uitvoeren. Druk daarna tegelijkertijd op de toetsencombinatie Ctrl, Shift en Enter van het toetsenbord. Na het uitvoeren van de bewerking wordt de geselecteerde lijn de startlijn voor de tweede tafel.

Stap 4

U kunt de tabel ook splitsen door de bijbehorende menuoptie te bellen. Om dit te doen, klikt u met de linkermuisknop op het element en activeert u vervolgens het tabblad "Tabel", dat zich op de laatste positie in de bovenste werkbalk bevindt. Zoek het menu-item "Tabel splitsen" door eerst de gewenste regel te selecteren of de opties in het nieuwe venster te gebruiken.

Stap 5

Het afbreken van een tabel kan ook worden gedaan door een nieuw "Page Break"-element in te voegen. Plaats hiervoor de cursor voor de lijn waarlangs u wilt delen. Klik daarna op het tabblad "Invoegen" - "Pagina-einde". De tabel wordt in twee delen verdeeld en de geselecteerde regel wordt overgebracht naar een nieuw blad.

Stap 6

Ga na het voltooien van de scheurbewerking verder met het bewerken van het document en sla vervolgens de aangebrachte wijzigingen op door de optie "Opslaan" in het programmamenu te selecteren. De verdeling van de tafel is voltooid.

Aanbevolen: