Hoe Te Leren Werken In Het Programma "1C: Boekhouding"

Inhoudsopgave:

Hoe Te Leren Werken In Het Programma "1C: Boekhouding"
Hoe Te Leren Werken In Het Programma "1C: Boekhouding"

Video: Hoe Te Leren Werken In Het Programma "1C: Boekhouding"

Video: Hoe Te Leren Werken In Het Programma
Video: Boekhouden voor Beginners inclusief belastingtips 2024, Mei
Anonim

Een moderne accountant kan niet zonder het programma 1C: Boekhouding. Ontwikkelaars van 1C hebben een benadering gevonden voor alle categorieën klanten, het product wordt gebruikt door zowel kleine bedrijven als grote organisaties. Het is een multifunctionele assistent voor de boekhouding van elke complexiteit: van primaire documentatie tot het opstellen van rapporten en balansen.

Hoe te leren werken in het programma "1C: Boekhouding"
Hoe te leren werken in het programma "1C: Boekhouding"

Leer methodes

Het gebruik van "1C: Accounting" is tegenwoordig zo ontwikkeld dat ze veel manieren hebben bedacht om te leren werken in dit programma:

cursussen. Vrijwel in elke stad zijn er methodologische centra, waarvan de lijst met diensten een 1C-trainingsprogramma omvat. Voor een vast bedrag leren ze je werken in het programma, leggen ze duidelijk de basisprincipes van de boekhouding uit. Het blijkt theorie en praktijk in één.

Educatieve boeken. Er zijn veel tutorials en handleidingen over dit onderwerp gepubliceerd. In deze literatuur wordt elke actie of bewerking stap voor stap beschreven, een beschrijving van een specifieke configuratie en kenmerken van het werk daarin wordt gegeven.

Demo versie. Gewoonlijk wordt een schijf met een demoversie van het programma bij een zelfinstructieboek gevoegd. Bij het opstarten vanaf een computer wordt een imitatie gemaakt van het feit dat u in een echt programma werkt. Er wordt een fictief bedrijf ingevoerd en vervolgens kunt u alle acties uitvoeren die binnen de competentie van het programma vallen: documenten invullen, rapporten genereren, boekingen maken, andere boekhoudkundige acties uitvoeren.

Informatie van internet. Dit omvat de kennis van 1C met behulp van internetbronnen: sites, forums, discussies, internetpublicaties en tijdschriften, webinars.

Directe werkervaring. Deze methode is de beste van allemaal. Als het mogelijk is om te leren tijdens het uitvoeren van een arbeidsfunctie, zal de kennismaking met 1C snel en vruchtbaar zijn.

Aan de slag in "1C: Boekhouding"

Eerst moet u het programma op de harde schijf van uw computer installeren. Vertrouw dit toe aan een specialist. Na installatie, in een schone 1C, moet u alle gegevens invoeren over de organisatie waarin de boekhouding wordt gehouden, dit zijn de details, het boekhoudbeleid, de nomenclatuur die in het werk wordt gebruikt. Als je in eerste instantie alle instellingen correct hebt ingesteld, werkt 1C alleen om de accountant te helpen. In één programma kunt u meerdere databases maken met verschillende bedrijven.

"1C: Boekhouding" heeft de mogelijkheid om documenten en personeelsdocumenten te verwerken, werknemers in dienst te nemen en te ontslaan, vakanties te registreren, militaire dossiers te bewaren. In eerste instantie moeten al deze gegevens in het programma worden ingevoerd. Het is raadzaam om van tijd tot tijd een archief van de database te maken in geval van verlies van informatie of uitval van de computer. Omdat de wetgeving verandert en nieuwe releases worden uitgebracht, moet het programma ook worden bijgewerkt om correct te werken en de gegevens bij te werken.

Aangezien "1C: Accounting" de ontwikkeling is van één fabrikant, heeft het zijn eigen individuele interface ontwikkeld in de loop van de tijd en, ondanks constante verbeteringen en updates, zullen degenen die er ooit mee hebben leren werken niet moeilijk zijn om de nieuwe versie onder de knie te krijgen.

Aanbevolen: