Hoe Te Leren Werken In AutoCAD

Inhoudsopgave:

Hoe Te Leren Werken In AutoCAD
Hoe Te Leren Werken In AutoCAD

Video: Hoe Te Leren Werken In AutoCAD

Video: Hoe Te Leren Werken In AutoCAD
Video: Базовое руководство по AutoCAD для начинающих - часть 1 из 3 2024, Mei
Anonim

Tegenwoordig is het mogelijk om tekeningen, ontwerpschema's, structuren uit te voeren, technologische documenten en specificaties uit te geven met behulp van moderne computerondersteunde ontwerpsystemen. Het grootste voordeel van dergelijke programma's is dat u zowel op het werk als thuis kunt ontwerpen - overal waar een computer is.

Hoe te leren werken in AutoCAD
Hoe te leren werken in AutoCAD

instructies:

Stap 1

Installeer AutoCAD op uw werk- of thuiscomputer. Er zijn een groot aantal versies van dit programma, er worden bijna elk jaar updates uitgebracht, maar het verdient de voorkeur om bij de tijd te blijven en de nieuwste versie (bij voorkeur Russified) te gebruiken, omdat er nieuwe functies aan het programma worden toegevoegd en het ontwerp wordt Handiger.

Stap 2

Selecteer het project waaraan u wilt werken in AutoCAD. Natuurlijk kunt u elke ontwerphandleiding in dit programma volgen of de help in het programmamenu gebruiken. Maar sneller leer je tekenen terwijl je aan je eigen project werkt.

Stap 3

Wanneer u het programma opent, verschijnt in de regel een venster dat het veld van uw tekening zal zijn. Standaard wordt een geopend bestand opgeslagen onder de naam "Drawing1.dwg". Noem het met de naam van uw project. Om dit te doen, selecteert u in het vervolgkeuzemenu "Bestand" het tabblad "Opslaan als …", selecteert u de map waarin het bestand en de naam worden opgeslagen. Het is wenselijk om een aparte map te hebben voor AutoCAD-tekeningen.

Stap 4

Bestudeer het programmamenu goed. Het is niet overbodig om meteen de soorten lijnen in te stellen waarmee de tekening wordt getekend. Om dit te doen, selecteert u in het vervolgkeuzemenu "Formaat" het item "Laag …" en maakt u verschillende lagen, waarbij u de kleur van de lijn, het type en de dikte specificeert. Dit zal u in de toekomst helpen om niet verward te raken met maatlijnen en hoofdlijnen, en bij het uitvoeren van een tekening naar een plotter of printer zullen de lijnen worden weergegeven in overeenstemming met hun dikte.

Stap 5

Start uw project. Als je het moeilijk vindt om je een tekening voor te stellen, probeer hem dan eerst op papier te schetsen en vertaal hem dan geleidelijk in elektronische vorm. Schakel de snapping en de "ORTHO"-functie op de onderste werkbalk in. Dit is handiger voor u, omdat tekeningen van onderdelen of montage-eenheden in principe worden weergegeven als segmenten die haaks op elkaar zijn aangesloten. Als u een segment moet tekenen dat niet loodrecht op een van de coördinaatassen staat, schakelt u "ORTO" gewoon uit door erop te klikken met de linkermuisknop.

Stap 6

Aangezien elke tekening uit lijnsegmenten bestaat, gebruikt u het hoofdcommando "Lijn" van het tekenpaneel. Klik hiervoor op het pictogram met de segmentafbeelding, verplaats de cursor naar het tekengebied en klik met de linkermuisknop. Dit wordt het begin van uw segment. Beweeg vervolgens de cursor in een willekeurige richting, klik nogmaals op de linkermuisknop. U hebt het einde van de regel gemarkeerd.

Stap 7

Probeer nu de cursor over een willekeurig punt van het resulterende segment te bewegen. Ankerpictogrammen worden weergegeven op de cursor (die meestal in het programma wordt weergegeven als een dradenkruis). Hiermee kunt u loodrechte en evenwijdige lijnen tekenen. Het eindpunt van uw lijn zal ook een anker met de naam "Eindpunt" weergeven, trek vanaf dit punt een lijn verder, loodrecht op uw lijn. Als u het Line-commando moet annuleren, drukt u gewoon op de Esc-toets.

Stap 8

Probeer een ander lijntype (boog of spline) te tekenen met behulp van de opdrachten van het tekenpaneel. Gebruik de opdrachten in het deelvenster Wijzigen om lijnsegmenten of bestaande objecten te bewerken, spiegelen, verlengen of verkorten.

Stap 9

Dimensioneer de tekening met behulp van het menu Afmetingen. Meestal worden lineaire afmetingen gebruikt, van punt tot punt, parallel aan de coördinaatassen.

Stap 10

Als je vragen hebt, gebruik dan de hulp van het programma. Hierin vindt u een gebruikershandleiding, waarin de basisconcepten van AutoCAD en basisbewerkingen worden uitgelegd, evenals een referentie voor opdrachten, aangezien niet alle programmabewerkingen alleen met een muisklik kunnen worden uitgevoerd.

Aanbevolen: