Hoe Te Leren Werken Op Een Computer

Inhoudsopgave:

Hoe Te Leren Werken Op Een Computer
Hoe Te Leren Werken Op Een Computer

Video: Hoe Te Leren Werken Op Een Computer

Video: Hoe Te Leren Werken Op Een Computer
Video: Les 1 - Computerles - Leren werken met de computer 2024, April
Anonim

Een computer is een hulpmiddel om verschillende problemen op te lossen. Om ervoor te zorgen dat hij uw commando's begrijpt, moet u de "taal" leren waarin hij "spreekt". Geef de auto eenduidige en begrijpelijke instellingen.

Hoe te leren werken op een computer
Hoe te leren werken op een computer

instructies:

Stap 1

Onthoud de universele regel wanneer u op een computer werkt: u moet eerst een object selecteren (bestand, tekst) en vervolgens aangeven welke actie u erop wilt uitvoeren. Er zijn praktisch geen uitzonderingen op deze systeemregel.

Stap 2

Zoek de map "Mijn Computer" op het scherm en open deze door erop te dubbelklikken met de linkermuisknop. Open Windows Help door op de F1-toets op uw toetsenbord te drukken. Dezelfde knop roept hulp op in elk programma. U krijgt dus de mogelijkheid om alle informatie waarin u geïnteresseerd bent in het helpsysteem te vinden.

Stap 3

Voer in het zoekvak de tekst "Windows-sneltoetsen" in. Zoek het gedeelte 'Inzicht in Windows-sneltoetsen'. Print de pagina's van deze sectie uit, onthoud. Als u in plaats van de muis "sneltoetsen" gebruikt, bespaart u meerdere keren tijd terwijl u op de computer werkt.

Stap 4

Vind de zelfstudiegids van Peter Norton voor computergebruik. De eerste editie heette "Hardware en software organisatie van de IBM PC". Bestudeer erover de structuur en principes van computerbediening, maak kennis met de geschiedenis van personal computers. U kunt plaatsen overslaan die moeilijk te begrijpen zijn. Latere edities bevatten secties over het leren van Windows- en Microsoft Office-software.

Stap 5

Boeken van Microsoft Press zullen u ook helpen meer te weten te komen over Microsoft Windows en Microsoft Office. De auteurs van de boeken waren direct betrokken bij de ontwikkeling van deze besturingssystemen en applicaties voor hen.

Stap 6

Het arsenaal aan computerhulpmiddelen om problemen op te lossen is niet erg groot. Probeer daarom, nadat je deze of gene techniek hebt bestudeerd, deze toe te passen om een ander probleem op te lossen. Maak analogieën.

Stap 7

Om de vaardigheid van typen met tien vingers op het toetsenbord onder de knie te krijgen, download en installeer het programma "Solo op het toetsenbord", waarvan de auteur de psycholoog en journalist V. V. Shahidzjanjan. Wanneer u alle honderd oefeningen van de cursus hebt voltooid, kunt u snel typen zonder naar het toetsenbord te kijken, wat u aanzienlijk tijd bespaart bij het werken op de computer.

Aanbevolen: