Hoe De Schijfruimte Te Vergroten

Inhoudsopgave:

Hoe De Schijfruimte Te Vergroten
Hoe De Schijfruimte Te Vergroten

Video: Hoe De Schijfruimte Te Vergroten

Video: Hoe De Schijfruimte Te Vergroten
Video: SSD / C Schijf 100% vol? Hoe je in Windows 10 je harde schijf of ssd snel kunt opruimen 2024, April
Anonim

Het probleem van gebrek aan vrije ruimte op een harde schijfpartitie is bij veel gebruikers bekend. Dit onderwerp is vooral relevant voor mensen die besloten hebben Windows XP te verlaten en het Windows Seven-besturingssysteem te gebruiken.

Hoe de schijfruimte te vergroten
Hoe de schijfruimte te vergroten

Het is nodig

schijf Windows 7, Partition Magic

instructies:

Stap 1

Als je nog geen nieuw besturingssysteem hebt geïnstalleerd, is de zekerste manier om het volume van je systeempartitie te vergroten, dit te doen tijdens het installatieproces van Windows Seven. Plaats de 7-schijf in uw dvd-station. Zet uw computer aan en druk op Del. Het BIOS-menu wordt voor u geopend.

Stap 2

Zoek en navigeer naar Opstartapparaatprioriteit. Door de toetsenbordknoppen te manipuleren, stelt u uw schijf in op de eerste regel. Zoek het item Opslaan en afsluiten en klik erop. Nadat u uw computer opnieuw hebt opgestart, ziet u het bericht Druk op een willekeurige toets om vanaf cd op te starten. Druk op een willekeurige toets om opstarten vanaf schijf te activeren.

Stap 3

Het installatieprogramma van het besturingssysteem Windows 7. Wanneer het venster verschijnt voor het selecteren van een partitie om het besturingssysteem te installeren, klikt u op de knop "Schijfinstallatie". Selecteer de partitie die u wilt uitbreiden en klik op de knop "Verwijderen". Doe hetzelfde voor nog een sectie.

Stap 4

Zoek het item "Maken" en klik erop. Stel het bestandssysteemtype en de grootte van de toekomstige partitie in. Als u alle vrije ruimte op de harde schijf hebt gebruikt om een nieuwe partitie te maken, klikt u op de knop "Volgende". Als u een nieuwe sectie moet toevoegen, herhaal dan het algoritme dat in deze stap is beschreven.

Stap 5

Het voor de hand liggende nadeel van deze methode is dat u alle gegevens op beide partities verliest. Als u de schijfruimte wilt uitbreiden zonder te formatteren, download en installeer dan het PartitionMagic-programma.

Stap 6

Start het programma en selecteer "Snelle herverdeling van ruimte tussen partities". Merk op dat alleen een niet-toegewezen gebied kan worden "afgesneden" van een partitie. Selecteer het donorgedeelte en klik op de knop "Volgende". Geef het gedeelte aan dat u wilt vergroten. Om het proces van het herverdelen van vrije ruimte te starten, klikt u op de knop "Toepassen". Hoogstwaarschijnlijk blijft het programma draaien in MS-DOS-modus nadat de computer opnieuw is opgestart.

Aanbevolen: