Hoe Schijfruimte Toe Te Voegen

Inhoudsopgave:

Hoe Schijfruimte Toe Te Voegen
Hoe Schijfruimte Toe Te Voegen

Video: Hoe Schijfruimte Toe Te Voegen

Video: Hoe Schijfruimte Toe Te Voegen
Video: SSD / C Schijf 100% vol? Hoe je in Windows 10 je harde schijf of ssd snel kunt opruimen 2024, Mei
Anonim

Voor eigenaren van moderne computers is het probleem van een gebrek aan ruimte op de harde schijf niet zo acuut als vroeger bij kleine harde schijven. Niettemin worden gebruikers van tijd tot tijd geconfronteerd met het feit dat het op de een of andere manier nodig is om wat ruimte op de harde schijf vrij te maken.

Schijfruimte toevoegen
Schijfruimte toevoegen

instructies:

Stap 1

Controleer of je daadwerkelijk bestanden hebt verwijderd die je niet nodig hebt. Meestal worden ze eerst in een tijdelijke opslag geplaatst - de Prullenbak. Ze nemen daar zowel ruimte in als op de schijf, dus u moet de prullenbak regelmatig legen.

Stap 2

U kunt bestanden comprimeren. Gecomprimeerde bestanden worden blauw gemarkeerd en verschillen verder niet van normale bestanden, maar nemen minder ruimte in beslag. Compressie kan alleen worden uitgevoerd op harde schijven die worden beheerd door het NTFS-bestandssysteem. Bovendien wordt het niet aanbevolen om systeembestanden en -mappen te comprimeren, omdat deze prioriteit geven aan de snelheid van gegevenstoegang. Bovendien worden systeembestanden vaak gewijzigd, vervolgens worden ze on-the-fly weer gecomprimeerd en zo neemt hun fragmentatie toe, wat ook de snelheid van het systeem als geheel beïnvloedt. Het is het beste om afbeeldingen, audio- en videobestanden te comprimeren.

Stap 3

Om een map of bestand te comprimeren, klikt u er met de rechtermuisknop op en selecteert u Eigenschappen in het contextmenu. Ga in het geopende venster naar het tabblad Algemeen en klik daar op de knop Overige. Vink vervolgens de vakjes aan en pas de wijzigingen toe. Nu worden alle bestanden in deze map gecomprimeerd.

Stap 4

Let ook op de tijdelijke mappen van besturingssystemen, verwijder daar periodiek bestanden uit, programmarapporten, tijdelijke bestanden voor het uitpakken van archieven en andere tijdelijke informatie worden daar opgeslagen. En het is niet alleen de map Temp in de hoofdmap van het systeemstation. Tijdelijke mappen worden gemaakt door applicaties in de gebruikersprofielmappen, ze moeten ook worden bekeken en opgeschoond. Ruim de tijdelijke mappen van browsers op, ze slaan alle video-, audio- en eenvoudige tekstbestanden op die u downloadt terwijl u op internet surft.

Aanbevolen: