Hoe Het Bericht Over Weinig Schijfruimte In XP Uit Te Schakelen

Inhoudsopgave:

Hoe Het Bericht Over Weinig Schijfruimte In XP Uit Te Schakelen
Hoe Het Bericht Over Weinig Schijfruimte In XP Uit Te Schakelen

Video: Hoe Het Bericht Over Weinig Schijfruimte In XP Uit Te Schakelen

Video: Hoe Het Bericht Over Weinig Schijfruimte In XP Uit Te Schakelen
Video: Hoe een partitie te verwijderen in Windows 7/8/10 2024, April
Anonim

Liefhebbers van het verzamelen van verzamelingen foto's, videobestanden, boeken en audiobestanden kennen het volgende probleem: Windows geeft constant een melding weer over het gebrek aan capaciteit van de harde schijf. Aan de ene kant is er niets mis met zo'n bericht, maar aan de andere kant kan het op het verkeerde moment verschijnen, bijvoorbeeld wanneer de eigenaar van de pc enthousiast aan het spelen is. Met systeemtools kunt u het niet uitschakelen, dus hier is een andere aanpak nodig.

Hoe het bericht over weinig schijfruimte in XP uit te schakelen
Hoe het bericht over weinig schijfruimte in XP uit te schakelen

instructies:

Stap 1

Het is het beste om eerst de eenvoudigste methode te gebruiken - om schijfruimte op te ruimen. Verwijder ongebruikte programma's, onnodige bestanden. Ook is het niet overbodig om oude systeembestanden op te ruimen. Het besturingssysteem zelf kan hierbij helpen. In het contextmenu, dat uitvalt wanneer u met de rechtermuisknop op het pictogram van de "verstopte" partitie van de harde schijf klikt, zoekt u "Eigenschappen". Klik in het venster dat verschijnt op de knop "Schijfopruiming". Gebruik selectievakjes om alle groepen systeembestanden te markeren die u niet nodig hebt - Tijdelijk (tijdelijke bestanden), logbestanden, gegevens uit de prullenbak. Klik vervolgens op OK.

Stap 2

Als uw pc veel RAM heeft, kunt u de grootte van pagefile.sys, dat wil zeggen het wisselbestand, verkleinen of helemaal uitschakelen. U kunt ook de hibernationstand weigeren, Systeemherstel uitschakelen, waardoor u de grote map Systeemvolume-informatie en de mogelijkheid om het systeem na storingen automatisch te herstellen, verliest. U kunt ook de map Windows / Driver Cache / i386 / op de systeempartitie slopen, waarna alle back-upstuurprogramma's geen ruimte meer innemen, maar het installeren van nieuwe apparaten vereist handmatige bewerking van de stuurprogramma's. Verwijder componenten uit de System32 / dllcache / map in de systeemmap.

Stap 3

Als het opschonen niet is gelukt, gaat u naar het register. Zoek in het regedit-hulpprogramma de tak Software / Microsoft / CurrentVertion / Policies / Explorer in de sectie HKEY_LOCAL_MACHINE, maak of zoek de NoLowDiskSpasceChecks DWORD-parameter die zich daar al bevindt en stel deze in op "1". Dit zal de ruimte op de harde schijf niet vergroten, maar het bericht zal niet meer verschijnen.

Aanbevolen: