Hoe De Hoeveelheid Schijfruimte Te Vergroten

Inhoudsopgave:

Hoe De Hoeveelheid Schijfruimte Te Vergroten
Hoe De Hoeveelheid Schijfruimte Te Vergroten

Video: Hoe De Hoeveelheid Schijfruimte Te Vergroten

Video: Hoe De Hoeveelheid Schijfruimte Te Vergroten
Video: Hoe werkt belastingontwijking precies? - RTL Z NIEUWS 2024, Mei
Anonim

Gebrek aan ruimte op de harde schijf is voor veel gebruikers een redelijk urgent probleem. Gelukkig zijn er manieren om de grootte van uw harde schijf of partities te vergroten.

Hoe de hoeveelheid schijfruimte te vergroten
Hoe de hoeveelheid schijfruimte te vergroten

Noodzakelijk

Partitiemanager

instructies:

Stap 1

Breid het volume van de harde schijfpartitie uit met behulp van de functies van het besturingssysteem. Onthoud dat deze methode niet kan worden toegepast op de lokale schijf waarop het besturingssysteem is geïnstalleerd. Open het menu "Deze computer" en klik met de rechtermuisknop op het pictogram van de gewenste sectie. Selecteer Eigenschappen.

Stap 2

Klik op de knop Schijfopruiming en volg dit proces. Dit helpt bij het verwijderen van ongebruikte bestanden en programmacomponenten. Zoek nu het item "Comprimeer deze schijf om ruimte te besparen" en plaats een vinkje ernaast. Klik op de knop Toepassen en bevestig de start van het lokale schijfcompressieproces. Het wordt ten zeerste aanbevolen dat u ongebruikte bestanden verwijdert voordat u dit doet, vooral schijfafbeeldingen en video's. Dit zal de omvang van het resulterende archief verkleinen. Het nadeel van de beschreven methode is dat de verwerkingssnelheid van gearchiveerde gegevens sterk wordt verminderd.

Stap 3

Als u de grootte van een specifieke partitie wilt vergroten, gebruikt u het programma Partition Manager. Installeer het en start uw computer opnieuw op.

Stap 4

Start de applicatie en open het menu "Wizards". Beweeg de cursor over de regel "Extra functies" en selecteer in het uitgevouwen menu het item "Vrije ruimte opnieuw verdelen". Ruim alle partities op voordat u het programma start. Geef in het geopende venster de sectie op waarvan u het volume wilt verhogen. Om dit te doen, klikt u met de linkermuisknop op de grafische afbeelding en drukt u op de knop "Volgende".

Stap 5

Selecteer lokale schijven, waarvan het niet-toegewezen gebied zal worden gebruikt om het opgegeven volume te laten groeien. Klik op Volgende en voer de nieuwe grootte in voor de lokale schijf om te groeien. Klik volgende". Bevestig de setpoints door op de knop "Voltooien" te klikken.

Stap 6

Klik op het pictogram "In afwachting van wijzigingen toepassen" in het bovenste deel van het werkvenster van het programma. Het hulpprogramma blijft werken nadat u uw computer opnieuw hebt opgestart.

Aanbevolen: