Hoe Schijfruimte Opnieuw Toe Te Wijzen?

Inhoudsopgave:

Hoe Schijfruimte Opnieuw Toe Te Wijzen?
Hoe Schijfruimte Opnieuw Toe Te Wijzen?

Video: Hoe Schijfruimte Opnieuw Toe Te Wijzen?

Video: Hoe Schijfruimte Opnieuw Toe Te Wijzen?
Video: 28 панфиловцев. Самая полная версия. Panfilov's 28 Men (English subtitles) 2024, Mei
Anonim

De harde schijf is de belangrijkste opslagplaats van informatie op de computer. Daarop is het besturingssysteem geïnstalleerd. De meeste laptop- en computergebruikers geven er de voorkeur aan de harde schijf in verschillende delen op te delen. Dit wordt gedaan om belangrijke bestanden op te slaan in het geval van een storing in het besturingssysteem.

Hoe schijfruimte opnieuw toe te wijzen?
Hoe schijfruimte opnieuw toe te wijzen?

Noodzakelijk

  • Windows 7 installatieschijf
  • Paragon Partitie Magie

instructies:

Stap 1

Het zal veel beter zijn als u de ruimte op een geformatteerde harde schijf die geen informatie bevat opnieuw verdeelt. Werken met een lege schijf kost veel minder tijd en verkleint de kans op fouten tijdens het delingsproces. Daarom wordt aanbevolen om de schijf te verdelen voordat u het besturingssysteem installeert.

Stap 2

Plaats de installatieschijf van Windows 7 in het station en start het installatieproces van het besturingssysteem. Wanneer u een venster ziet voor het selecteren van een lokale schijf om Windows 7 te installeren, selecteert u de partitie die u wilt vergroten of verkleinen en klikt u op de knop "verwijderen".

Stap 3

Herhaal deze bewerking met de tweede partitie die betrokken is bij het hertoewijzingsproces. Klik daarna op "maken" en geef de grootte van de toekomstige sectie op. Doe hetzelfde om de tweede sectie te maken.

Stap 4

Als u het formaat van partities moet wijzigen na het installeren van Windows, dan heeft u Paragon Partition Magic nodig. Het heeft een gebruiksvriendelijke interface en een breed scala aan functies. De versie van het programma moet worden geselecteerd op basis van het type besturingssysteem.

Stap 5

Start het programma en selecteer de expertmodus. Zoek het menu "Vrije ruimte opnieuw verdelen tussen partities" en navigeer ernaar. Specificeer een aantal hardeschijfpartities waarmee u verder gaat werken. Klik volgende".

Stap 6

Specificeer de grootte van toekomstige partities op de harde schijf met behulp van de schuifregelaar. Klik volgende. Als u meer ruimte wilt scheiden dan het programma toestaat, verwijder dan handmatig onnodige bestanden van de partitie.

Stap 7

Klik nu op de knop "Wijzigingen toepassen". De computer zal opnieuw opstarten en doorgaan met het uitvoeren van de bewerking in MS-DOS-modus. Het proces van het herverdelen van vrije ruimte kan enkele uren duren.

Aanbevolen: