Hoe De Vrije Schijfruimte Te Vergroten

Inhoudsopgave:

Hoe De Vrije Schijfruimte Te Vergroten
Hoe De Vrije Schijfruimte Te Vergroten

Video: Hoe De Vrije Schijfruimte Te Vergroten

Video: Hoe De Vrije Schijfruimte Te Vergroten
Video: SSD / C Schijf 100% vol? Hoe je in Windows 10 je harde schijf of ssd snel kunt opruimen 2024, April
Anonim

Veel gebruikers worden geconfronteerd met het probleem van onvoldoende ruimte op de harde schijf. Gelukkig zijn er veel bewezen methoden om dit probleem aan te pakken door vrije ruimte op schijfpartities terug te winnen.

Hoe de vrije schijfruimte te vergroten
Hoe de vrije schijfruimte te vergroten

Noodzakelijk

Partitiemanager

instructies:

Stap 1

Reinig eerst de harde schijf en de partities van onnodige informatie. Verwijder oude onnodige bestanden. Besteed speciale aandacht aan videobestanden, omdat deze veel ruimte in beslag nemen.

Stap 2

Als u alle onnodige items al hebt verwijderd en er is nog steeds niet genoeg ruimte, gebruik dan het hulpprogramma Schijfopruiming. Druk op de combinatie van de knoppen Win en E. Het menu Deze computer wordt geopend. Klik met de rechtermuisknop op de harde schijfpartitie waarop u de vrije ruimte wilt vergroten.

Stap 3

Open de eigenschappen van deze logische schijfeenheid. Zoek de knop Schijfopruiming onder aan het venster dat verschijnt en klik erop. Wacht terwijl het systeem de partitie scant op ongebruikte bestanden. Selecteer onnodige fragmenten en klik op de knop "Verwijderen".

Stap 4

Herhaal deze handeling met de overige harde schijfpartities, indien aanwezig. Als u de ruimte van een niet-systeempartitie wilt vergroten, opent u de eigenschappen ervan.

Stap 5

Schakel de optie "Deze schijf verkleinen om ruimte te besparen" in en klik op de knop "Toepassen". Wacht tot de bewerking voor het verkleinen van de schijf is voltooid.

Stap 6

In het geval dat u het volume van de systeempartitie van de harde schijf moet verhogen, gebruikt u het programma Partition Manager. Download de versie van dit hulpprogramma die geschikt is voor uw besturingssysteem en installeer het.

Stap 7

Start Partitiebeheer. Zoek het tabblad "Wizards" op de werkbalk en open het. Ga naar het submenu "Extra functies" en selecteer "Vrije ruimte opnieuw verdelen".

Stap 8

Klik op de knop "Volgende" in het venster dat verschijnt. Selecteer de systeempartitie, omdat: het is het dat moet worden uitgebreid Klik volgende". Geef een of meer partities op waarvan niet-toegewezen ruimte wordt gescheiden. Klik volgende".

Stap 9

Voer de nieuwe grootte voor de systeempartitie in. Klik op de knop Volgende en vervolgens op de knop Voltooien. Als u zeker weet dat de ingevoerde instellingen correct zijn, klikt u op de knop Wijzigingen in behandeling toepassen.

Aanbevolen: