Hoe De Controller Te Installeren?

Inhoudsopgave:

Hoe De Controller Te Installeren?
Hoe De Controller Te Installeren?

Video: Hoe De Controller Te Installeren?

Video: Hoe De Controller Te Installeren?
Video: How to Install Automatic Door Closer 2024, Mei
Anonim

Om een nieuwe controllerkaart te installeren, hoeft u geen speciale vaardigheden te hebben. In dit proces is er een bepaalde volgorde van acties die moeten worden gevolgd en waarmee u de controller kunt installeren. Het enige dat nodig is om het te installeren, is een beetje tijd en geduld. U moet voorzichtig en langzaam handelen om fouten te voorkomen, die veel tijd kosten om te corrigeren.

Hoe de controller te installeren?
Hoe de controller te installeren?

Het is nodig

schroevendraaier

instructies:

Stap 1

Schakel de computer uit door de voedingskabels uit het stopcontact te halen. Draai de bevestigingsschroeven los, verwijder de kap van de pc-behuizing en leg ze opzij zodat ze u niet hinderen. Zoek de opslagcontroller op het moederbord en koppel de kabel los. Verwijder vervolgens de oude controllerkaart (indien geïnstalleerd).

Stap 2

Als u een oude controllerkaart vervangt, verwijdert u de afdekking van de vrije sleuf en installeert u daar een nieuwe controller. Gebruik een schroef om het bord vast te zetten. Als de computer een controller gebruikt die in het moederbord is geïntegreerd, hoeft u natuurlijk niets te verwijderen. Schakel het in dit geval uit met behulp van de jumper op het moederbord of met behulp van het BIOS-setupprogramma.

Stap 3

In bijna alle gevallen moet de controller in het bovenste PCi-slot worden geïnstalleerd om de werking van het schijfsubsysteem te stabiliseren. Als de computer een LED heeft die de activiteit van de harde schijf aangeeft, kan deze rechtstreeks worden aangesloten op de connector op het bord van de nieuwe controller. Als er meerdere harde schijven op de pc zijn geïnstalleerd, geeft de LED de werking van alleen de harde schijf aan op de interface waarop deze is aangesloten.

Stap 4

Herken de connectoren op de nieuwe controller. Het primaire kanaal wordt aangeduid als Primary IDE en het secundaire is Secondary IDE. Zet na het installeren van de controller de computer aan en controleer of deze goed werkt. Haast u niet om de systeemeenheid onmiddellijk met een deksel te sluiten, want als iets niet goed werkt, moet u alles opnieuw controleren en het deksel opnieuw openen. Pas nadat u zeker weet dat alles correct is gedaan en dat alles werkt, kunt u de computerkap sluiten door de bevestigingsschroeven aan te draaien.

Aanbevolen: