Hoe Sata-controller In Te Schakelen

Inhoudsopgave:

Hoe Sata-controller In Te Schakelen
Hoe Sata-controller In Te Schakelen

Video: Hoe Sata-controller In Te Schakelen

Video: Windows Cannot Be Installed To This Disk This Computer Hardware May Not Support Booting To This Disk 2022, November
Anonim

Als uw computer om onbekende reden de harde schijf niet meer "ziet", zijn er verschillende redenen voor deze storing. De winchester is defect, de stroomkabel en datakabel zijn niet goed aangesloten, de sata-controller is uitgeschakeld in het BIOS van het moederbord. In de eerste optie moet u waarschijnlijk het apparaat wijzigen, in de tweede, controleer de kabel, in de derde, stel de BIOS-instellingen correct in.

Hoe sata-controller in te schakelen
Hoe sata-controller in te schakelen

Het is nodig

beheerdersrechten

instructies:

Stap 1

Ga naar het BIOS van je computer. Druk hiervoor direct na het inschakelen op Del op het toetsenbord. Op sommige moederborden kan de speciale sleutel voor toegang tot het BIOS anders zijn - lees de instructies op het scherm nadat u de computer hebt aangezet. In de regel kan het de eerste keer niet werken, dus u moet het opnieuw proberen. Probeer regelmatig op de knop te drukken onmiddellijk nadat u uw computer hebt uitgeschakeld.

Stap 2

Nadat u het BIOS-gedeelte hebt geopend, zoekt u het item Integrated Peripherals of een item dat, in zijn betekenis, overeenkomt met geïntegreerde apparaten. Dit item bevat items voor het instellen van parameters met betrekking tot de interne mogelijkheden van het moederbord. Zoek het item Onboard SATA-controller. Of een record met de woorden SATA-controller. Controleer de opties voor deze parameter - meestal zijn ze respectievelijk Ingeschakeld en Uitgeschakeld, Ingeschakeld en Uitgeschakeld. Stel alle parameters zorgvuldig in. Druk op de Enter-toets om te bevestigen.

Stap 3

Stel de Onboard SATA-controller in op Enabled en sla de BIOS-wijzigingen op door op F10 te drukken en enter, of door naar Exit te gaan en Save changes te selecteren. Als u niet op deze knop drukt, biedt het systeem u automatisch aan om alle aangebrachte wijzigingen op te slaan. Nadat je de computer opnieuw hebt opgestart, ga je opnieuw naar het BIOS, zoals je deed in de eerste paragraaf, en controleer je of de harde schijf wordt gedetecteerd. Dit kan worden gedaan in het item Standaard CMOS-functies of Standaard CMOS-instellingen, meestal staat dit item als eerste in de lijst. Over het algemeen kunnen we zeggen dat het niet moeilijk is om de sata-controller op een pc in te schakelen, het belangrijkste is om een ​​​​beetje te begrijpen over het BIOS-systeem.

Populair per onderwerp