Hoe Het Stuurprogramma Voor De Raid-controller Te Installeren

Inhoudsopgave:

Hoe Het Stuurprogramma Voor De Raid-controller Te Installeren
Hoe Het Stuurprogramma Voor De Raid-controller Te Installeren

Video: Hoe Het Stuurprogramma Voor De Raid-controller Te Installeren

Video: Hoe Het Stuurprogramma Voor De Raid-controller Te Installeren
Video: Installing the LSI SAS controller in a Desktop Part 1 2023, Maart
Anonim

Het verschijnen van een bericht over het onvermogen om harde schijven op de computer te vinden, dat verschijnt tijdens de installatie van het besturingssysteem, kan worden veroorzaakt door het ontbreken van de benodigde stuurprogramma's voor de gebruikte volumecontroller in de distributie.

Hoe het stuurprogramma voor de raid-controller te installeren
Hoe het stuurprogramma voor de raid-controller te installeren

instructies:

Stap 1

Wacht op het welkomstbericht aan het begin van de installatie van het besturingssysteem en let goed op de onderkant van het scherm om de suggestie "Druk op F6 om het stuurprogramma voor SCSI- of RAID-apparaat te installeren" niet te missen. Houd er rekening mee dat deze zin slechts enkele seconden wordt weergegeven. Neem de vereiste actie. Vervolgens werkt het installatieprogramma in de standaardmodus totdat de prompt op het scherm verschijnt om de vereiste stuurprogramma's te installeren.

Stap 2

Gebruik de functietoets S en plaats de driver-cd in het station. Aangezien veel recente computers geen ingebouwd diskettestation hebben, is het raadzaam een plug-in USB-FDD-station te gebruiken of uw eigen installatie-cd met installatie te maken bestanden en de benodigde stuurprogramma's eerst.

Stap 3

Bevestig de geselecteerde actie door op de Enter-softkey te drukken en wijs met de pijltoetsen naar de geselecteerde controller. Autoriseer de installatie door op Enter te drukken en wacht tot het proces automatisch is voltooid.

Stap 4

Zorg ervoor dat de ingebouwde RAID-chipset is uitgeschakeld in het BIOS (als u één SATA-schijf en een Intel-chipset met RAID-technologie of nVidia nForce3 / 4 hebt). Selecteer hiervoor de optie Enhanced in het SATA Mode-menu in BIOS-modus (voor Intel-boards) of Disabled in het IDE / SATA RAID Function-menu (voor boards met nVidia-chipsets). Houd er rekening mee dat de SATA-schijf moet worden aangesloten op de chipset RAID-controller, niet die op het bord. In dit geval kan de installatie van Windows OS worden uitgevoerd zonder schijven met de benodigde stuurprogramma's te gebruiken.

Stap 5

Maak uw eigen diskette (indien nodig) met de vereiste stuurprogramma's door ze van de installatiediskette te kopiëren. Plaats ze op de rootpartitie van het volume en zorg ervoor dat het bestand txtsetup.oem aanwezig is.

Populair per onderwerp