Hoe RAM Te Identificeren?

Inhoudsopgave:

Hoe RAM Te Identificeren?
Hoe RAM Te Identificeren?

Video: Hoe RAM Te Identificeren?

Video: Hoe RAM Te Identificeren?
Video: Verrijk de kijk op Brugge - Hoe een beeld beschrijven en opslaan? 2024, Mei
Anonim

Random access memory is een belangrijk onderdeel van een computer; de snelheid van het systeem hangt grotendeels af van de parameters. Hoe "sneller" het geheugen en hoe hoger het volume, hoe comfortabeler het is om op de computer te werken. Soms moet de gebruiker het type en de grootte van het RAM-geheugen weten.

Hoe RAM te identificeren?
Hoe RAM te identificeren?

instructies:

Stap 1

De noodzaak om de RAM-gegevens te bekijken ontstaat meestal wanneer de computer te traag is of voordat extra RAM-lijnen worden toegevoegd. De eenvoudigste manier om de geheugengrootte te zien, is door met de rechtermuisknop op het pictogram "Deze computer" op het bureaublad te klikken en "Eigenschappen" te selecteren in het contextmenu. Onderaan het geopende venster worden het geïnstalleerde besturingssysteem, het type en de frequentie van de processor, de grootte van het RAM-geheugen aangegeven.

Stap 2

Om de meest gedetailleerde informatie over het gebruikte geheugen te krijgen, gebruikt u het Aida64-programma, ook bekend als Everest. Start het programma, selecteer in het linkerdeel: "Computer" - "Samenvattingsinformatie". Rechts in het venster ziet u gedetailleerde informatie over de configuratie van uw computer, inclusief het geïnstalleerde geheugen. Een voorbeeld van gegevensuitvoer van RAM door het Aida64-programma: DIMM1: Elpida EBE21UE8AESA-6E-F 2 GB DDR2-667 DDR2 SDRAM (5-5-5-15 @ 333 MHz) (4-4-4-12 @ 266 MHz) (3- 3-3-9 @ 200 MHz).

Stap 3

Het Astra32-programma heeft goede mogelijkheden voor het verzamelen van informatie over de computer. Door de sectie "Geheugenmodules" aan de rechterkant van het programma te selecteren, krijgt u zeer gedetailleerde informatie over elk van de RAM-lijnen.

Stap 4

Informatie over de hoeveelheid en het gebruik van RAM kan worden verkregen via de opdrachtregel. Open: "Start" - "Alle programma's" - "Accessoires" - "Opdrachtprompt". Voer in het geopende venster de opdracht systeminfo in en druk op Enter.

Stap 5

Hoe RAM kiezen als u het moet vervangen of toevoegen? Koop allereerst alleen RAM van gerenommeerde fabrikanten - bijvoorbeeld Samsung, Kingston Corsair, Patriot. Overweeg welke soorten geheugen het moederbord van uw computer ondersteunt. Kies modules met de hoogste kloksnelheid - op voorwaarde dat het moederbord dit ondersteunt. U kunt ook de timinggegevens vergelijken (regels zoals 5-5-5-15, enz.) - hoe lager hoe beter. In plaats van twee regels geheugen van 1024 MB is het juister om er een te kiezen voor 2048 MB, in dit geval heb je een vrij slot.

Aanbevolen: