Hoe De Processor Te Identificeren?

Inhoudsopgave:

Hoe De Processor Te Identificeren?
Hoe De Processor Te Identificeren?

Video: Hoe De Processor Te Identificeren?

Video: Hoe De Processor Te Identificeren?
Video: 💻 - See How a CPU Works 2024, Mei
Anonim

Na aanschaf van een gebruikte computer of laptop is het handig om de configuratie van de apparaten te controleren. Bepaal met name welke componenten erin zijn geïnstalleerd. Om de processor te bepalen, kunt u ten minste twee manieren gebruiken.

Hoe de processor te identificeren?
Hoe de processor te identificeren?

instructies:

Stap 1

De eerste methode is de eenvoudigste en vereist geen zoeken en installeren van extra software in het systeem. Om de processor te identificeren die op uw computer is geïnstalleerd, zoekt u naar het pictogram Deze computer op uw bureaublad of het overeenkomstige item in het menu Start. Klik er met de rechtermuisknop op.

Stap 2

Selecteer Eigenschappen in het vervolgkeuzemenu. Het uiterlijk van het volgende venster hangt af van de versie van Windows die u hebt geïnstalleerd. Maar in ieder geval ziet u in het geopende venster het model van de geïnstalleerde processor. U kunt bij deze stap stoppen als u een processor moet definiëren om het model te identificeren.

Stap 3

Als u echter naast het model aanvullende technische informatie nodig heeft, evenals bijvoorbeeld de metingen van de processortemperatuursensor, gebruik dan gespecialiseerde programma's. Bijvoorbeeld oplossingen van Everest of SISoftware Sandra. Zoek de juiste distributie en installeer deze op het systeem.

Stap 4

We zullen verdere acties laten zien met het Everest-programma als voorbeeld. Nadat u het hebt gestart, ziet u een venster dat lijkt op een standaard Windows Verkenner-venster, met het verschil dat apparaatpictogrammen aan de rechterkant worden weergegeven in plaats van mappictogrammen. Aan de linkerkant ziet u een lijst met apparaten gegroepeerd op vergrote criteria. Vouw het menu Systeemkaart uit.

Stap 5

Selecteer in de uitgevouwen lijst het item "CPU". Aan de rechterkant van het venster kunt u de processor identificeren, maar niet alleen het model, maar ook verschillende technische informatie.

Stap 6

Om de temperatuur van de processor te achterhalen, opent u rechts in het venster de parameter "Computer" en selecteert u het item "Sensor". Aan de rechterkant ziet u de temperaturen van de belangrijkste apparaten die in de computer zijn geïnstalleerd. Nadat de temperatuur is bepaald, moet eraan worden herinnerd dat de normale temperatuur van laptopprocessors ongeveer 1,5 keer hoger is dan de normale temperatuur van desktopprocessors.

Aanbevolen: