Hoe De Netwerkadapter Te Identificeren

Inhoudsopgave:

Hoe De Netwerkadapter Te Identificeren
Hoe De Netwerkadapter Te Identificeren

Video: Hoe De Netwerkadapter Te Identificeren

Video: Hoe De Netwerkadapter Te Identificeren
Video: How to Get Back Missing Network Adapter from Device Manager in Windows 10/8/7 2024, Mei
Anonim

Een netwerkadapter (netwerkkaart) zorgt ervoor dat de computer kan communiceren met andere computers in het netwerk en dient als gateway naar de buitenwereld. Soms is het nodig om het type netwerkkaart te bepalen. Dit kan op verschillende manieren.

Hoe de netwerkadapter te identificeren
Hoe de netwerkadapter te identificeren

instructies:

Stap 1

Als het besturingssysteem correct werkt, klikt u met de rechtermuisknop op het pictogram "Deze computer" en selecteert u de laagste opdracht - "Eigenschappen". Ga in het venster "Eigenschappen" naar het tabblad "Hardware" en klik op de knop "Apparaatbeheer". Selecteer in de lijst met apparaten het item "Netwerkkaarten" en klik op het vierkant met een plusteken links ervan. Er wordt een lijst met netwerkapparaten geopend met de namen van de modellen die in uw systeemeenheid zijn geïnstalleerd.

Stap 2

De manier voor nieuwsgierigen, maar ook voor degenen die de herinstallatie van Windows hebben overleefd en de driver voor de netwerkadapter niet hebben gevonden, is om alles met eigen ogen te zien. Koppel de computer los en verwijder de houtdraadschroeven op het achterpaneel. Verwijder de zijklep. Als er een externe netwerkkaart in de systeemeenheid is geïnstalleerd, verwijdert u de schroef waarmee deze aan de behuizing is bevestigd en verwijdert u deze uit de sleuf. Het type netwerkadapter staat op de voorkant geschreven.

Stap 3

Als de netwerkadapter in het moederbord is geïntegreerd, zoek dan de naam op en herschrijf deze. Ga naar de website van de fabrikant en bestudeer de kenmerken van het "moederbord" - onder andere het type netwerkadapter zal worden genoemd.

Stap 4

Als het om de een of andere reden niet mogelijk was om het adaptermodel te bepalen, gebruik dan de Windows-tools. Klik met de rechtermuisknop op het pictogram "Deze computer" en selecteer de optie "Besturing" in het contextmenu. Klik aan de linkerkant van het controlevenster op "Apparaatbeheer". Rechts verschijnt een lijst met apparaten die in de systeemeenheid zijn geïnstalleerd. Degenen waarop het stuurprogramma niet is geïnstalleerd, zijn gemarkeerd met een geel vraagteken. Klik met de rechtermuisknop op het item Ethernet-controller en selecteer de optie Eigenschappen in het contextmenu. Ga naar het tabblad "Details". Vouw de vervolgkeuzelijst uit en zoek het item "Apparaatinstantiecode". De code verschijnt in het onderstaande venster. Herschrijf het.

Stap 5

Ga naar de website https://www.pcidatabase.com/vendors.php?sort=name en voer in het veld Zoek leveranciers de eerste 4 cijfers van de code in. Bijvoorbeeld apparaatinstantiecode: PCI / VEN_1106 & DEV_3106 & SUBSYS_14051186 & REV_8B / 4 & 2966AB86 & 0 & 30A

De eerste vier cijfers - 1106 - worden ingevoerd in het bijbehorende veld. De zoekopdracht geeft de naam van de fabrikant terug

Stap 6

Klik op de naam van het bedrijf. Typ in het nieuwe venster de volgende vier cijfers in het veld Apparaten zoeken - 3106. Het programma rapporteert het type en model van de netwerkadapter.

Aanbevolen: