De Computer Starten Vanaf De Installatieschijf Installation

Inhoudsopgave:

De Computer Starten Vanaf De Installatieschijf Installation
De Computer Starten Vanaf De Installatieschijf Installation

Video: De Computer Starten Vanaf De Installatieschijf Installation

Video: De Computer Starten Vanaf De Installatieschijf Installation
Video: opstarten vanaf USB stick 2024, Mei
Anonim

Voordat u het besturingssysteem installeert, moet u de opstartparameters van de computer wijzigen. Het probleem is dat het in eerste instantie opstart vanaf de harde schijf. Dit voorkomt dat Windows Setup wordt gestart.

De computer opstarten vanaf de installatieschijf
De computer opstarten vanaf de installatieschijf

Het is nodig

Toegang tot het BIOS-menu

instructies:

Stap 1

Wanneer u met een desktopcomputer werkt, kunt u snel de opstartopties van dit apparaat wijzigen. Zet uw pc aan en houd de Delete-toets ingedrukt. Bij sommige modellen van moderne moederborden moet u op een andere knop drukken. Wacht even totdat het BIOS-menu is geladen.

Stap 2

Zoek het menu dat verantwoordelijk is voor de opstartopties van het apparaat. Het wordt meestal Boot Options of Boot Device genoemd. Soms bevindt dit menu zich op het tabblad Geavanceerde instellingen. Ga naar First Boot Device, markeer het interne dvd-rom-apparaat en druk op de Enter-toets.

Stap 3

Druk meerdere keren op de Escape-toets om terug te keren naar het hoofdvenster van het BIOS-menu. Markeer Opslaan en druk op Enter. Open de schijflade. Plaats de installatieschijf van het besturingssysteem erin. Sluit het BIOS-menu of start uw computer opnieuw op door op de Reset-knop te drukken.

Stap 4

Na een tijdje begint het lezen van de dvd. Wacht tot het display Druk op een willekeurige toets toont om vanaf cd op te starten. Zorg ervoor dat u een willekeurige toets indrukt, anders mislukt het opstarten vanaf schijf.

Stap 5

Bij sommige moederbordmodellen kunt u snel het opstartapparaat selecteren. Dit is handig wanneer u de computer eenmaal vanaf de installatieschijf moet opstarten. Zet uw pc aan en houd de F8-toets ingedrukt. Na een tijdje toont het display een lijst met apparatuur die beschikbaar is om te downloaden.

Stap 6

Selecteer het gewenste item, bijvoorbeeld Interne dvd-rom. Druk op de Enter-toets en klik op een willekeurige toets nadat de bijbehorende inscriptie verschijnt.

Stap 7

Als u een externe dvd-drive gebruikt, wordt deze mogelijk niet weergegeven in het snelkeuzemenu van het apparaat. Ga in dit geval naar BIOS en selecteer in het veld First Boot Device de optie Externe dvd-rom of USB dvd-rom.

Aanbevolen: