Een Computer Starten Vanaf Een USB-flashstation

Inhoudsopgave:

Een Computer Starten Vanaf Een USB-flashstation
Een Computer Starten Vanaf Een USB-flashstation

Video: Een Computer Starten Vanaf Een USB-flashstation

Video: Een Computer Starten Vanaf Een USB-flashstation
Video: opstarten vanaf USB stick 2024, Mei
Anonim

Naast het opstarten vanaf een harde schijf en cd, kan bijna elke computer worden opgestart vanaf een USB-flashstation. Deze opstartmethode kan worden gebruikt wanneer het hoofdbesturingssysteem is geïnfecteerd met een virus.

Een computer starten vanaf een USB-flashstation
Een computer starten vanaf een USB-flashstation

Het is nodig

PEBuilder-programma en schijf

instructies:

Stap 1

Eerst moet u een USB-flashstation voorbereiden van waaruit de computer zal opstarten. De flashdrive moet een volume hebben van minimaal 256 megabyte. Om een Live-versie van Windows te maken, hebt u het programma PEBuilder nodig en een schijf met de distributiekit voor het besturingssysteem. Selecteer na het starten van het programma het pad naar de schijf met de distributiekit in het hoofdvenster. Het programma kopieert zelf alle benodigde bestanden en benodigde stuurprogramma's. Als u wilt, kunt u extra bestanden aan de assembly toevoegen, zoals antivirussoftware of software voor het branden van cd's. Nadat u de samenstelling van de compilatie hebt bepaald, klikt u op de knop "Samenstelling maken". De assembly wordt in een apart bestand opgeslagen.

Stap 2

Installeer het PE2USB-programma en voer het uit. Plaats de USB-stick. Selecteer het pad naar de gemaakte assembly in het hoofdvenster van het programma en klik op de knop "Start". Windows Live wordt naar de USB-stick geschreven. Nu is het mogelijk om er een kopie van Windows van te maken, die een zeer beperkte functionaliteit heeft, maar waarmee u problemen kunt oplossen die verband houden met virussen en onjuiste systeeminstellingen.

Stap 3

Steek de flashdrive in de USB-poort, zet de computer aan en ga naar het BIOS. Afhankelijk van het computermodel komt u in het BIOS door op een van de functietoetsen (F1 - F12) te drukken. Zoek het tabblad "Opstartopties" in het BIOS. Pas de opstartwachtrij aan zodat de USB-flashdrive de eerste in de wachtrij is. Sla de wijzigingen op en sluit het BIOS af. Daarna zou Windows moeten opstarten vanaf de USB-stick.

Aanbevolen: