Het Register Opschonen In Windows

Inhoudsopgave:

Het Register Opschonen In Windows
Het Register Opschonen In Windows

Video: Het Register Opschonen In Windows

Video: Het Register Opschonen In Windows
Video: Windows, SSD, M.2 én register opschonen 2024, Mei
Anonim

Het Windows-besturingssysteem verzamelt in de loop van de tijd een grote hoeveelheid informatie over de applicaties en componenten die ooit zijn geïnstalleerd. Het register slaat gegevens op over de werking van applicaties, gemaakte instellingen en andere handelingen van het systeem. Onnodige gegevens moeten periodiek uit het register worden verwijderd en hiervoor kunt u speciale hulpprogramma's gebruiken.

Het register opschonen in Windows
Het register opschonen in Windows

instructies:

Stap 1

Er zijn veel verschillende programma's voor het opschonen van het register. Onder hen is het populaire hulpprogramma CCleaner. Het ruimt automatisch onnodige invoer op en vereist niet dat de gebruiker de structuur van dit gedeelte van het besturingssysteem kent.

Stap 2

Ga naar de officiële CCleaner-ontwikkelaarssite en download het programma-installatiebestand. Nadat de download is voltooid, start u deze en volgt u de instructies van het installatieprogramma die op het scherm verschijnen. Nadat de installatie is voltooid, start u het programma met een snelkoppeling op uw bureaublad of via het menu Start.

Stap 3

Selecteer in het linkerdeel van het programmavenster het tabblad "Register". Met de applicatie kunt u de parameters selecteren die u uit het systeemregister wilt verwijderen. Het hulpprogramma corrigeert fouten in de vermeldingen in de Windows-sectie, verwijdert koppelingen naar ontbrekende bibliotheken, onjuiste bestandsextensies en andere mogelijke problemen. U kunt alle items selecteren om het register volledig te wissen van onnodige vermeldingen.

Stap 4

Klik op de knop "Controleren". Het programma zoekt naar problemen die in het register aanwezig zijn. Wacht tot het einde van de controle.

Stap 5

Druk op de "Fix"-toets. Het hulpprogramma biedt aan om een reservekopie te maken van de wijzigingen die het gaat maken. Klik op "Ja" en kies een locatie om het back-upbestand op te slaan. Klik vervolgens op de knop "Alles herstellen". Het programma zal alle onnodige registervermeldingen verwijderen en het zal volledig worden opgeschoond.

Stap 6

Als er na het werken met de applicatie problemen zijn met het functioneren van het systeem, voer dan het back-upbestand uit om de parameters te herstellen die vóór het opschonen waren ingesteld.

Aanbevolen: