Het Windows 7-register Opschonen

Inhoudsopgave:

Het Windows 7-register Opschonen
Het Windows 7-register Opschonen

Video: Het Windows 7-register Opschonen

Video: Het Windows 7-register Opschonen
Video: Как изменять системные файлы Windows 7 — TrustedInstaller 2024, Mei
Anonim

Het Windows-register is een database die door het systeem wordt gebruikt om configuratiebestanden op te slaan. Na verloop van tijd wordt dit gedeelte gevuld met onnodige gegevens die de stabiliteit van Windows kunnen beïnvloeden. Om dit te voorkomen, moet u het register regelmatig opschonen.

Het Windows 7-register opschonen
Het Windows 7-register opschonen

instructies:

Stap 1

Gebruik een gespecialiseerd hulpprogramma om het register op te schonen. Bijvoorbeeld het CCleaner-programma, waarmee u onnodige sleutels kunt verwijderen en fouten kunt herstellen in dit gedeelte van Windows. Om CCleaner te downloaden, gaat u naar de officiële website van de ontwikkelaar in het webbrowservenster.

Stap 2

Ga op de pagina die verschijnt naar het gedeelte Downloaden van de bovenste navigatiebalk. U wordt gevraagd om de gratis of betaalde versie van het programma te kiezen. Druk op de knop Downloaden en selecteer een locatie om het installatiebestand op te slaan. Zodra de download is voltooid, voert u het resulterende bestand uit en volgt u de instructies op het scherm.

Stap 3

Voer het geïnstalleerde programma uit met behulp van de snelkoppeling op het bureaublad. Klik in de linker werkbalk op de knop "Register". In het menu dat verschijnt, kunt u de registerparameters selecteren die u wilt controleren op fouten en onnodige vermeldingen. Selecteer de gewenste items of vink alle regels aan.

Stap 4

Klik op de knop "Zoeken naar problemen" en wacht tot de controle is voltooid. Fouten gevonden door de scanner van het programma worden weergegeven aan de rechterkant van het venster. Om ze te repareren, klikt u op "Repareren". Klik in het dialoogvenster dat verschijnt op de knop "Ja" en selecteer een locatie om de reservekopie van het register op te slaan. Klik vervolgens op "Geselecteerde repareren". Sluit het venster na het voltooien van de procedure. Het opschonen van het register is voltooid.

Stap 5

U kunt ook proberen onnodige gegevens handmatig te wissen. Hiervoor heeft het systeem een ingebouwd hulpprogramma voor het bewerken van regedit. Om toegang te krijgen, gaat u naar de lokale schijfmap C: / Windows / System32 / regedit.exe. U kunt het hulpprogramma ook starten door regedit in de zoekbalk van het menu Start te typen.

Aanbevolen: