Hoe U Uw Computer Handmatig Kunt Opschonen Van Onnodige Programma's En Bestanden

Inhoudsopgave:

Hoe U Uw Computer Handmatig Kunt Opschonen Van Onnodige Programma's En Bestanden
Hoe U Uw Computer Handmatig Kunt Opschonen Van Onnodige Programma's En Bestanden

Video: Hoe U Uw Computer Handmatig Kunt Opschonen Van Onnodige Programma's En Bestanden

Video: Hoe U Uw Computer Handmatig Kunt Opschonen Van Onnodige Programma's En Bestanden
Video: Computer sneller maken/opschonen (Tips Windows 10) - Hulpstation, computerhulp aan huis 2024, April
Anonim

Computergebruikers kunnen het desgewenst handmatig verwijderen van onnodige programma's en bestanden. Om dit te doen, hoeft u slechts enkele standaard Windows-applicaties en -functies te gebruiken.

Probeer uw computer handmatig te reinigen van onnodige programma's en bestanden
Probeer uw computer handmatig te reinigen van onnodige programma's en bestanden

instructies:

Stap 1

U kunt uw computer handmatig van onnodige programma's en bestanden opschonen met behulp van de service "Programma's en onderdelen", die zich in het "Configuratiescherm" van het systeem bevindt. Start de service en wacht tot de lijst met geïnstalleerde applicaties is bijgewerkt. Bestudeer de lijst goed en bedenk welke van de onderdelen je niet nodig hebt. Selecteer ze een voor een en klik op Verwijderen om ruimte op uw harde schijf vrij te maken.

Stap 2

Ga vanuit het menu Start naar de map Accessoires, vervolgens naar Systeemwerkset en selecteer Schijfopruiming. Wacht tot het einde van het controleren van de status van de harde schijf. U zult dan zien wat u kunt verwijderen om uw harde schijf schoon te maken. Wis allereerst tijdelijke bestanden, maak de prullenbak leeg, verwijder geheugendumpbestanden en internetgegevens. Dit is systeeminformatie die in de loop van de tijd automatisch wordt bijgewerkt, dus het verwijderen ervan is niet schadelijk voor uw computer.

Stap 3

Controleer uw Documenten-map om handmatig onnodige bestanden op uw computer op te schonen. Bekijk de inhoud van de mappen "Afbeeldingen", "Video's", "Muziek" en verwijder alles wat niet wordt gebruikt, maar ruimte inneemt op de computer. Verwijder ook onnodige snelkoppelingen van het bureaublad.

Stap 4

Sommige programma's worden niet volledig verwijderd en laten sporen achter in het systeemregister. Dit kan de systeemprestaties vertragen en de vrije ruimte op uw harde schijf verminderen. Om het register op te schonen en onnodige programma's volledig te verwijderen, installeert u een van de speciale gratis toepassingen op uw computer. Gratis en beschikbaar om te downloaden op internet Advanced System Care, CCleaner, Wise Registry Cleaner helpen u uw computer te reinigen van onnodige programma's en bestanden. Een daarvan, bijvoorbeeld Advanced System Care, is voldoende om het gewenste effect te bereiken.

Stap 5

Installeer en voer de app Advanced System Care uit. Vink in het menu Windows Cleanup alle vier de items aan en klik op Scannen. Klik vervolgens op "Repareren" om alle onnodige bestanden die door het programma zijn gedetecteerd permanent te verwijderen. Voer in het menu Systeemdiagnose de optimalisatie- en veiligheidsfuncties uit. Selecteer in het gedeelte "Hulpprogramma's" de optie "Opschonen" en vervolgens "Voor altijd verwijderen" om het reinigen van de harde schijf van vuil te voltooien. Start je computer opnieuw op.

Aanbevolen: