Hoe Het Videogeheugen Te Vergroten

Inhoudsopgave:

Hoe Het Videogeheugen Te Vergroten
Hoe Het Videogeheugen Te Vergroten

Video: Hoe Het Videogeheugen Te Vergroten

Video: Hoe Het Videogeheugen Te Vergroten
Video: How to Increase VRAM Dedicated Video Memory for PC | Increase Graphics upto 3x times | Boost FPS !! 2024, April
Anonim

De hoeveelheid videogeheugen is erg belangrijk voor hoge prestaties in moderne videogames, aangezien ze voor normaal gebruik 256 megabyte videogeheugen nodig hebben. Als het niet genoeg is, zullen videogames ofwel helemaal niet starten, of ze zullen erg traag zijn, zodat het onmogelijk is om ze te spelen. Er zijn verschillende manieren om de prestaties van het videosysteem van uw computer te verbeteren. In sommige gevallen kunt u de hoeveelheid videogeheugen op uw computer vergroten.

Hoe het videogeheugen te vergroten
Hoe het videogeheugen te vergroten

Het is nodig

  • - een computer;
  • - RivaTuner-hulpprogramma.

instructies:

Stap 1

Er moet meteen worden opgemerkt dat het mogelijk is om de hoeveelheid videogeheugen alleen op geïntegreerde videokaarten te vergroten. Dergelijke videokaarten kunnen extra geheugen uit het RAM-geheugen van de computer halen. Dit kan via het BIOS-menu.

Stap 2

Zet de computer aan en druk op de Del-knop. In plaats van de computer zoals gewoonlijk op te starten, wordt het BIOS-menu geopend. Zoek de optie Video RAM. Selecteer het en druk op Enter. Selecteer daarna de benodigde hoeveelheid geheugen. Houd er rekening mee dat geheugen wordt toegevoegd vanuit RAM. Als u weinig RAM heeft, zullen de algehele prestaties van uw videosysteem op de lange termijn niet toenemen. Houd er ook rekening mee dat geïntegreerde videokaarten op zichzelf vrij zwak zijn en dat u niet veel prestatieverbetering hoeft te verwachten. Hoewel, als je een krachtige processor hebt, het percentage toename van de prestaties van het videosysteem toeneemt.

Stap 3

De hoeveelheid geheugen voor discrete videokaarten is strikt vast. Geheugen kan niet worden toegevoegd aan afzonderlijke grafische kaarten. Maar het is mogelijk om de snelheid van het videogeheugen te verhogen, waardoor de prestaties van het videosysteem toenemen.

Stap 4

Download het hulpprogramma RivaTuner van internet. Installeer dit hulpprogramma en start uw computer opnieuw op. Voer het programma uit. Het model van de videokaart wordt in het hoofdmenu geschreven. Er zijn twee pijlen in de buurt. Klik op degene die naar rechts wijst. Selecteer vervolgens het pictogram met de naam "Systeeminstellingen op laag niveau". Besteed aandacht aan het gedeelte met de titel "Geheugenfrequentie". Ernaast staat een schuifregelaar. Beweeg het iets naar rechts, ongeveer 30-50Hz. Klik vervolgens op "Toepassen" onderaan het venster.

Stap 5

Als je games speelt, merk je geen glitches en loopt het systeem niet vast, dan werkt de videokaart met overklokparameters normaal. Als u wilt, kunt u de werksnelheid iets meer verhogen. Maar als het systeem vastloopt, moet de geheugensnelheid worden verlaagd. Op deze manier kunt u zelf de optimale overklokparameters kiezen.

Aanbevolen: