Hoe Het Videogeheugen Op Een Laptop Te Vergroten

Inhoudsopgave:

Hoe Het Videogeheugen Op Een Laptop Te Vergroten
Hoe Het Videogeheugen Op Een Laptop Te Vergroten
Anonim

De hoeveelheid ingebouwde RAM in een videokaart geeft aan hoeveel informatie op de grafische kaart zelf kan worden opgeslagen. Hoe meer geheugen een grafische kaart heeft, hoe meer gegevens hij kan opslaan zonder trage RAM-toegang te gebruiken. Hoewel de grote omvang van het videogeheugen geen invloed heeft op de snelheid van de grafische verwerking, kan de snelheid van de videoadapter aanzienlijk toenemen wanneer de grotere databus of systeem-RAM wordt gebruikt om vaak weergegeven items in de cache te plaatsen.

Hoe het videogeheugen op een laptop te vergroten
Hoe het videogeheugen op een laptop te vergroten

Het is nodig

Laptop, videokaart, schroevendraaier

instructies:

Stap 1

Probeer eerst de grootte van het videogeheugen in te stellen in het BIOS of in de video-instellingen van Windows (meestal gaat de toename van het videogeheugen van een laptop ten koste van RAM, maar in dit geval moet de videokaart gecombineerd geheugen bevatten met RAM).

Stap 2

De tweede beschikbare manier om het videogeheugen onafhankelijk te vergroten, is door een videokaart te vervangen, wat alleen mogelijk is als de laptop een discrete videokaart heeft, dat wil zeggen, deze is structureel gemaakt op een apart bord met een grafische processor (of videochip) en videogeheugenchips. De videokaart zelf wordt in de moederbordconnector gestoken en met een paar schroeven vastgezet, maar om daar te komen, moet je de laptop demonteren.

Stap 3

Om dit te doen, schakelt u de stroom uit, verwijdert u de batterij en de bovenklep boven het toetsenbord, waarbij u de schroeven van de bevestigingen en schermscharnieren verbergt. Draai de toetsenbordschroeven los die voor u zijn geopend.

Stap 4

Til de bovenrand van het toetsenbord op en koppel de lintkabel los door de bevestigingsbeugel los te maken. Aan de rechterkant bevindt zich het koelsysteem van de grafische kaart.

Stap 5

Verwijder het scherm, koppel de matrixkabel en de antenne van de Wi-Fi-module los. Draai de scharnierschroeven los en uw mobiele computer is onthoofd.

Stap 6

Maak de resterende connectoren los en verwijder de schroeven waarmee het bovenste chassisframe vastzit. Draai de rest van de laptop om en verwijder de schroeven aan de achterkant rond de hele omtrek, en vergeet de schroef onder de batterij niet. Links zie je het koelsysteem voor de processor en de northbridge en rechts de videokaart, die je eenvoudig kunt verwijderen door vier glimmende schroeven los te draaien.

Stap 7

Verwijder de videokaart en dan kun je een nieuwe installeren. Plaats de videokaart recht, zonder hellingen, in de AGP-sleuf (of PCI-E als de kaart PCI Express-verbinding ondersteunt). Gebruik een beetje moeite bij het langzaam installeren van een nieuw apparaat. Dit is nodig zodat de twee zijden van de kaart goed in de sleuf passen. Zet de nieuwe videokaart vast met schroeven.

Aanbevolen: