Hoe RAW-schijf Te Herstellen

Inhoudsopgave:

Hoe RAW-schijf Te Herstellen
Hoe RAW-schijf Te Herstellen

Video: Hoe RAW-schijf Te Herstellen

Video: Hoe RAW-schijf Te Herstellen
Video: How to Convert RAW Hard Drive to NTFS Without Losing Data 2024, Mei
Anonim

Een RAW-bestandssysteem is een vermelding in de eigenschappen van een logische schijf waardoor deze niet kan worden geopend of moet worden geformatteerd. Dit gebeurt wanneer de structuur van het bestandssysteem wordt vernietigd, bijvoorbeeld FAT of NTFS. Tegelijkertijd is RAW geen type bestandssysteem (FS) van een logische schijf. Het RAW-bestandssysteem kan niet worden geconverteerd naar NTFS, maar alle bestanden die op de schijf zijn opgeslagen, kunnen eenvoudig worden hersteld.

Hoe RAW-schijf te herstellen
Hoe RAW-schijf te herstellen

Het is nodig

software voor bestandsherstel

instructies:

Stap 1

Bepaal of het bestandssysteem daadwerkelijk RAW is geworden. Ga hiervoor naar "Deze computer", klik met de rechtermuisknop op het schijfpictogram, selecteer het vervolgkeuzemenu "Eigenschappen".

Stap 2

Kijk wat er in de regels "type" en "bestandssysteem" staat. Als het type "Lokale schijf" is en het bestandssysteem RAW is, betekent dit dat uw schijf moet worden hersteld. Om te herstellen, moet u bestandsherstelprogramma's gebruiken, zoals Easy Recovery Pro, File Recovery Pro, Recover4all Professional, RecoverMyFiles, Recuva en verschillende andere programma's. Merk op dat het RAW-bestandssysteem de toegang tot de schijfstructuur blokkeert vanwege onjuiste geometriewaarden van de logische partitie in de partitietabel, gedeeltelijke corruptie in de opstartsector van het bestandssysteem of vanwege de vernietiging van de structuur van de MFT-hoofdbestandstabel. In dit geval worden niet alle opgeslagen bestanden van de schijf verwijderd als deze niet is geformatteerd. Als de formattering desondanks is uitgevoerd, is het noodzakelijk om tijdens het herstel de diepe herstelmethode te gebruiken.

Stap 3

Installeer de software voor bestandsherstel op uw computer. Voor een snel oppervlakkig herstel is het aan te raden om eenvoudige programma's zoals Recuva te gebruiken. Als ze niet werken, moet u professionele software gebruiken.

Stap 4

Selecteer de schijf die u moet herstellen in het programma. Selecteer "vind alle verwijderde bestanden" en wacht terwijl het programma alle verwijderde bestanden vindt.

Stap 5

Selecteer het menu-item "alles herstellen" en selecteer vervolgens een map om te herstellen. Het moet zich op een andere schijf bevinden dan de schijf die wordt hersteld.

Stap 6

Wacht tot het herstel van het bestand is voltooid, open vervolgens de map en sorteer de herstelde bestanden in mappen. Om met afbeeldingen te werken, kan een programma helpen, dat sorteert op exif-records in een grafisch bestand. Gesorteerd op de datum waarop de foto is gemaakt.

Aanbevolen: