Hoe Een Laptopbatterij Uit Elkaar Te Halen

Inhoudsopgave:

Hoe Een Laptopbatterij Uit Elkaar Te Halen
Hoe Een Laptopbatterij Uit Elkaar Te Halen

Video: Hoe Een Laptopbatterij Uit Elkaar Te Halen

Video: Hoe Een Laptopbatterij Uit Elkaar Te Halen
Video: HP 15-CS Laptop - How To Remove HDD and Install SSD 2024, Mei
Anonim

Een gewone laptopgebruiker heeft niet vaak te maken met het demonteren van zijn computerapparatuur, aangezien servicecentra in ons land al vrij gebruikelijk zijn. Maar desondanks is het soms niet helemaal verantwoord om voor reparatie van met name een laptopaccu een specialist in te schakelen vanwege de hoge kosten van deze service (in vergelijking met het kopen van een nieuwe accu).

Hoe een laptopbatterij uit elkaar te halen
Hoe een laptopbatterij uit elkaar te halen

Het is nodig

  • - mes of schroevendraaier;
  • - een hamer;
  • - ondeugd;
  • - multimeter;
  • - soldeerbout;
  • - reserve batterijcellen;
  • - auto gloeilamp;
  • - stoffen handschoenen;
  • - lijm.

instructies:

Stap 1

Selecteer de benodigde gereedschappen waarmee u in de toekomst gaat demonteren. De minimale set bevat een scherp voorwerp - het kan een mes zijn (gewone keuken- of kantoorbenodigdheden) of een schroevendraaier. En ook een hamer, om het proces van het demonteren van de batterij te vergemakkelijken, een bankschroef - om het gedemonteerde object in een stationaire staat en stoffen handschoenen te fixeren - ze helpen het binnendringen van talg op de elementen te voorkomen en beschermen de hand van de demonteur tegen mechanische schade.

Stap 2

Zet de batterij vast in de houder. De twee delen van de batterij zijn aan elkaar gelijmd met een naad, die zich precies in het midden van het zijgedeelte bevindt. Steek er een scherp voorwerp in in een hoek van 45 graden. Begin door licht op het handvat te tikken met een hamer of hand. Omdat het plastic vrij zacht is, zal de naad vanzelf verdwijnen, maar als de lijm op een bepaalde plaats bijzonder stevig vastzit, moet dit deel worden afgesneden.

Stap 3

Onderzoek de batterijcellen. Meestal worden ze in laptops in zes of acht delen gebruikt. Als u geen mechanische schade aan de elementen hebt opgemerkt en de batterijen niet hebben "gelekt", kunt u proberen de oude elementen te vervangen door nieuwe die eerder zijn gekocht in een online winkel of in een radiowinkel. Om de batterijen te vervangen, hebt u bovendien een multimeter en een soldeerbout nodig.

Stap 4

Controleer elk item met een multimeter. Elke batterij moet een waarde van ongeveer 3, 7 tot 4, 1 V geven. Ontlaad de cellen - dit is nodig zodat later alle cellen gelijkmatig worden opgeladen. Hiervoor is een autolamp geschikt. Nadat alle batterijcellen zijn ontladen, sluit u ze aan op de retentie-inrichtingen. Bevestig deze met een soldeerbout aan elkaar. Sluit de onderdelen van de batterij aan en lijm de naad vast zodat er geen vocht binnendringt. Plaats de batterij in de laptop en voer verschillende volledige laad-ontlaadcycli uit.

Aanbevolen: