Hoe De Hoeveelheid Virtueel Geheugen Te Vergroten

Inhoudsopgave:

Hoe De Hoeveelheid Virtueel Geheugen Te Vergroten
Hoe De Hoeveelheid Virtueel Geheugen Te Vergroten

Video: Hoe De Hoeveelheid Virtueel Geheugen Te Vergroten

Video: Hoe De Hoeveelheid Virtueel Geheugen Te Vergroten
Video: Virtueel geheugen (PAGEFILE.SYS) uitschakelen Windows 10 2024, Mei
Anonim

Als u merkt dat uw pc al het virtuele geheugen opgebruikt zonder een spoor achter te laten, zult u een zeer redelijke wens hebben om het aantal te vergroten. Virtueel geheugen in het Windows-besturingssysteem is geconcentreerd in het wisselbestand (pagefile.sys). Er zijn verschillende manieren om de hoeveelheid virtueel geheugen te vergroten.

Hoe de hoeveelheid virtueel geheugen te vergroten
Hoe de hoeveelheid virtueel geheugen te vergroten

instructies:

Stap 1

Dus als u Windows XP gebruikt, opent u het "Configuratiescherm", gaat u naar het venster "Systeem" en selecteert u het tabblad "Geavanceerd". Vervolgens ziet u het gedeelte "Prestaties". Klik daarin op de knop "Opties" en activeer in het venster "Prestatie-instellingen" het tabblad "Geavanceerd". De totale grootte van het wisselbestand (momenteel beschikbaar geheugen) op alle schijven wordt weergegeven in de sectie met de titel "Virtueel geheugen". Klik op de knop "Wijzigen" om door te gaan met het bewerken van de instellingen van het wisselbestand.

Stap 2

De initiële grootte van het wisselbestand op het systeem is 2048 MB. Het kan maximaal twee keer worden uitgebreid. Er zijn drie opties voor het configureren van de hoeveelheid virtueel geheugen: - De grootte van het wisselbestand naar keuze van het systeem stelt het besturingssysteem in staat de hoeveelheid virtueel geheugen te bepalen; - Aangepast formaat stelt u in staat om de initiële en maximale grootte van het wisselbestand. Het is beter om beide waarden in te stellen op basis van de berekening van fysiek RAM (1, 5 en 2 keer meer). Dat wil zeggen, met een RAM-volume van 2 GB moet de oorspronkelijke grootte van het wisselbestand worden ingesteld op 3072 MB en het maximum - 4096 MB; - De derde optie onderscheidt zich door het ontbreken van een wisselbestand. Het is beter om het te gebruiken als je een grote hoeveelheid RAM hebt en je zeker weet dat je geen virtueel geheugen nodig hebt.

Stap 3

In Vista kan virtueel geheugen op een vergelijkbare manier worden uitgebreid. Maar er is een handiger optie - om ReadyBoost-technologie te gebruiken. Sluit het flashgeheugen gewoon aan op de USB-poort van uw pc. Tegelijkertijd verschijnt er een venster met de melding dat er een verbinding met het verwijderbare mediasysteem is gedetecteerd. Nu hoeft u alleen maar de optie "Systeemversnelling" te selecteren. Selecteer op de ReadyBoost-instellingenpagina die wordt geopend het item "Dit apparaat gebruiken". Selecteer nu door de schuifregelaar te verplaatsen de vereiste hoeveelheid geheugen.

Aanbevolen: