Hoe De Hoeveelheid Videokaartgeheugen Te Weten Te Komen

Inhoudsopgave:

Hoe De Hoeveelheid Videokaartgeheugen Te Weten Te Komen
Hoe De Hoeveelheid Videokaartgeheugen Te Weten Te Komen

Video: Hoe De Hoeveelheid Videokaartgeheugen Te Weten Te Komen

Отличия серверных жестких дисков от десктопных
Video: Zo bouw jij je eigen (gaming) PC! 2023, Januari-
Anonim

De hoeveelheid videogeheugen op een computer is een van de belangrijkste kenmerken van een computer. Het is het videokaartgeheugen dat de belangrijkste parameter is bij het uitvoeren van videogames en programma's die veel resources vragen.

Hoe de hoeveelheid videokaartgeheugen te weten te komen
Hoe de hoeveelheid videokaartgeheugen te weten te komen

instructies:

Stap 1

Er zijn verschillende manieren om de hoeveelheid videogeheugen te achterhalen. Om alle informatie over de videokaart te bekijken met behulp van standaard Windows-tools, kunt u het basishulpprogramma Dxdiag uitvoeren. Ga hiervoor naar het menu Start, selecteer Uitvoeren (in Vista en Windows 7 kunt u de naam meteen in het zoekveld invoeren) en typ Dxdiag in het venster dat wordt geopend. Het programma wordt gestart, waarin veel technische parameters worden weergegeven, waaronder de hoeveelheid geheugen en het type. Ook in Windows 7 en Vista kunt u, om geheugeninformatie te bekijken, met de rechtermuisknop op het bureaublad klikken en vervolgens "Schermresolutie" selecteren. Klik in het geopende venster op de link "Extra parameters". Het eigenschappenscherm van de videokaart wordt geopend, waarbij een van de eerste items de hoeveelheid geheugen aangeeft. Informatie over de videokaart is te vinden in Apparaatbeheer (Start - klik met de rechtermuisknop op het item "Computer" - Apparaatbeheer - Videoadapters).

Stap 2

U kunt ook programma's van derden gebruiken om het videogeheugen te bepalen. Er is een klein programma CPU-Z dat de eigenschappen van de processor en videokaart weergeeft. Het toont nauwkeurig alle belangrijke gegevens over het systeem en de hardware van de computer.

Stap 3

Voor gebruikers van Nvidia-videokaarten is er een programma genaamd RivaTuner. Nadat u het hebt geïnstalleerd, kunt u niet alleen het hoofdgeheugen van de videoadapter bekijken, maar ook enkele parameters wijzigen, met name de rotatiesnelheid van de koeler, het geheugen en de kern.

Populair per onderwerp