Een Geluidskaart Aansluiten

Inhoudsopgave:

Een Geluidskaart Aansluiten
Een Geluidskaart Aansluiten

Video: Een Geluidskaart Aansluiten

Video: Een Geluidskaart Aansluiten
Video: Hoe sluit ik een bananenplug aan | Tutorial | Instructievideo 2024, Mei
Anonim

Om een computer te leren "spreken en" zingen, moet je een geluidskaart aansluiten. Afhankelijk van de configuratie kan de geluidskaart in het moederbord worden ingebouwd en met opzet worden uitgeschakeld of als zodanig ontbreken. In elk van deze gevallen moet u de geluidskaart op verschillende manieren aansluiten.

Een geluidskaart aansluiten
Een geluidskaart aansluiten

instructies:

Stap 1

Om de in het moederbord ingebouwde geluidskaart aan te sluiten, zet u de computer aan en gaat u helemaal aan het begin van het opstarten naar het BIOS door op de "Del"-toets te drukken. Als we door het BIOS gaan met behulp van de toetsenbordpijlen, zoeken we naar het menu dat verantwoordelijk is voor het configureren van de geïntegreerde componenten. Meestal bevindt het zich op het tabblad "Geavanceerd" en wordt het "Geïntegreerde randapparatuur" genoemd. De specifieke namen van de tabbladen en menu's kunnen echter verschillen, in dit geval zoeken we naar bewoordingen die qua betekenis dicht bij elkaar liggen.

Stap 2

Eenmaal in het gewenste menu zien we een lijst met alle apparaten die op het moederbord zijn geïnstalleerd. Dit zijn verschillende poorten (Serial en USB), floppycontrollers en andere componenten. Onder hen zijn we geïnteresseerd in het item "Onboard Audio Controller", dat verantwoordelijk is voor het aansluiten van een geluidskaart. Nadat we naar de instellingen van deze parameter zijn gegaan, veranderen we de waarde van "Uitgeschakeld" (uitgeschakeld) in "Ingeschakeld" (ingeschakeld).

Stap 3

Als uw computer geen ingebouwde geluidskaart heeft, moet u deze rechtstreeks in de systeemeenheid installeren. Om dit te doen, schakelt u de stroom volledig uit en verwijdert u de zijbehuizing door de schroeven los te draaien.

Stap 4

Nadat u een vrije sleuf op het moederbord voor de geluidskaart heeft gekozen, verwijdert u de bijbehorende externe plug uit de achterkant van de behuizing.

Stap 5

Houd de geluidskaart aan beide kanten voorzichtig vast en plaats deze met lichte druk in de geselecteerde sleuf. We controleren de bevestiging en correcte installatie.

Stap 6

We sluiten het kofferdeksel en sluiten de bijbehorende stekkers van de speakers en microfoon aan op de geluidskaart.

Stap 7

Installeer na het starten van het besturingssysteem de benodigde stuurprogramma's om de geluidskaart en de juiste werking ervan te herkennen.

Aanbevolen: