Een Geluidskaart Aansluiten Op Een Mixer

Inhoudsopgave:

Een Geluidskaart Aansluiten Op Een Mixer
Een Geluidskaart Aansluiten Op Een Mixer

Video: Een Geluidskaart Aansluiten Op Een Mixer

Video: Een Geluidskaart Aansluiten Op Een Mixer
Video: How to connect two mixers to together Double the effects, Double the inputs 2024, Mei
Anonim

De mixer is ontworpen om audiosignalen te combineren tot één geheel. Dit is nodig bij het maken van geluidsopnamen - bij het dubben van videobestanden of bij het opnemen van audio. Meestal wordt naast een mixer ook andere dure apparatuur gebruikt. Maar als je een mengpaneel en een computer hebt, kun je ze aansluiten en als opnamesysteem gebruiken.

Een geluidskaart aansluiten op een mixer
Een geluidskaart aansluiten op een mixer

Noodzakelijk

  • - mixer;
  • - kabels.

instructies:

Stap 1

Om de mixer op een computer aan te sluiten heb je de mixer zelf nodig, een computer met een geluidskaart met minimaal twee geluidsuitgangskanalen, een luidsprekersysteem voor geluidsweergave en aansluitkabels. Als u geen geluidskaart op uw pc hebt geïnstalleerd, neem dan contact op met een gespecialiseerd centrum om de juiste componenten voor u te selecteren. In de regel hebben bijna alle geluidskaarten speciale ingangen waarmee je de mixer op je computer kunt aansluiten. Als je een laptop hebt, is de kans groot dat de geluidskaart al is ingebouwd.

Stap 2

Het type aansluitkabel is afhankelijk van de mogelijkheden van de geluidskaart en de eisen van de mixer. Meestal hebt u de volgende kabels nodig: eenkanaals 3, 5 Stereo-2RCA in een hoeveelheid van minimaal drie stuks en een 2RCA-2RCA-kabel voor een muziekcentrum. Lees aandachtig de instructies voor de mixer om niet te worden verward met het herkennen van alle connectoren op het paneel.

Stap 3

Sluit één kabel 3, 5 Stereo-2RCA aan op de geluidskaart, twee dezelfde kabels op de LINE-ingang van CH1 en CH2. Sluit het muziekcentrum met een 2RCA-2RCA-kabel aan op de masteruitgang (voor opname). Bekijk alle kabels zorgvuldig. Ze moeten goed zijn aangesloten op de computer en mixer, zodat er geen kortsluiting of iets anders is.

Stap 4

Stel het geluid van de mixer in op uw computer door de geluidsverwerkingssoftware BPM Studio, Native Instruments Traktor DJ Studio of PC DJ Red te installeren. Experimenteer met de instellingen van je audioapparaat om het effect van de mixer te horen. Het exacte verbindingsalgoritme hangt af van de specificaties van de mixer zelf en de mogelijkheden van de geluidskaart. Het is optimaal om een geluidskaart te gebruiken met ondersteuning voor 5.1 of twee conventionele geluidskaarten.

Aanbevolen: