Een Geformatteerde Harde Schijf Herstellen

Inhoudsopgave:

Een Geformatteerde Harde Schijf Herstellen
Een Geformatteerde Harde Schijf Herstellen

Video: Een Geformatteerde Harde Schijf Herstellen

Video: Een Geformatteerde Harde Schijf Herstellen
Video: Harde schijf gevallen of kapot – Hard disk Recovery - Hoe kun je een harde schijf herstellen? 2024, April
Anonim

Het formatteren van een harde schijf is een procedure waarna de informatie op de schijf wordt gewist. Het komt voor dat het formatteren per ongeluk of per ongeluk wordt gedaan. Is het in dit geval mogelijk om informatie te herstellen? Niet altijd, maar het is de moeite waard om iets te proberen.

Het is niet altijd mogelijk om gegevens te herstellen na het formatteren, maar u moet het altijd proberen
Het is niet altijd mogelijk om gegevens te herstellen na het formatteren, maar u moet het altijd proberen

Het is nodig

hulpprogramma's voor gegevensherstel

instructies:

Stap 1

Bij het formatteren wordt alle informatie van de harde schijf gewist. Het besturingssysteem controleert of de clusters op de schijf betrouwbaar zijn, markeert slechte blokken - slechte sectoren, en maakt ook een vermelding in de tabel van de harde schijf. Deze tabel slaat informatie op over alle bestanden die naar de schijf zijn geschreven, hierdoor kunt u naar het geselecteerde bestand verwijzen met behulp van het adres (wat precies is wat in de tabel is opgeslagen), en niet de hele harde schijf doorzoeken op zoek naar een bestand. Dit is met andere woorden een inhoudsopgave.

Stap 2

Als u per ongeluk uw harde schijf hebt geformatteerd en informatie wilt herstellen, is het eerste dat u moet onthouden dat er niets naar deze schijf kan worden geschreven. Als u andere bestanden naar een geformatteerde schijf schrijft, kunt u de vorige zeker niet herstellen.

Stap 3

U kunt een schijf herstellen met speciale hulpprogramma's. Natuurlijk garandeert geen van hen het resultaat volledig, maar toch is de kans vrij groot. de hele schijf wordt niet gewist, alleen de bestandsadrestabel wordt verwijderd. Dat wil zeggen, de bestanden zelf worden nog steeds op de schijf opgeslagen, de hulpprogramma's vinden ze en herstellen ze.

Stap 4

Bestandsherstel is gratis. Dit is een redelijk effectief programma als u informatie moet herstellen na het formatteren. Het is eenvoudig, iedereen kan het begrijpen. U moet de schijf aansluiten op de computer waarop het hulpprogramma van uw keuze is geïnstalleerd en vervolgens het gegevensherstel na het formatteren in het menu selecteren.

Stap 5

Het hulpprogramma GetDataBack is efficiënter dan het vorige, maar het kost al geld. Het is ook een heel eenvoudig programma dat bovendien gedetailleerde en gebruiksvriendelijke helpinformatie heeft. Het hulpprogramma toont alle bestanden die het op de geformatteerde schijf heeft gevonden en u kunt kiezen welke u wilt herstellen. Het programma ondersteunt de Russische taal.

Stap 6

Er zijn ook andere hulpprogramma's. Ze werken allemaal ongeveer op dezelfde manier. Dit zijn heel eenvoudige programma's, niemand heeft er problemen mee. U kunt de hulpprogramma's downloaden van officiële sites, van torrent-trackers of services voor het delen van bestanden.

Stap 7

Veel computerservicecentra bieden geformatteerde gegevensherstelservices. Als je bang bent om iets te bederven, kun je de schijf naar een bedrijf brengen waar specialisten ervoor zorgen. Hoewel, het is ook de moeite waard om je hand te proberen.

Aanbevolen: