Een Schijf Uitschakelen In Het BIOS

Inhoudsopgave:

Een Schijf Uitschakelen In Het BIOS
Een Schijf Uitschakelen In Het BIOS

Video: Een Schijf Uitschakelen In Het BIOS

Video: Een Schijf Uitschakelen In Het BIOS
Video: PC BIOS Settings 2024, Mei
Anonim

BIOS, of Basic Input / Output System, biedt de eerste fase van het opstarten van de computer en stelt het besturingssysteem in staat om de hardwareconfiguratie te bepalen. In het BIOS kunt u de initiële configuratie van het systeem uitvoeren - een opstartapparaat selecteren, hardware aansluiten of loskoppelen. In het bijzonder kunt u een ongebruikte harde schijf in het BIOS uitschakelen.

Een schijf uitschakelen in het BIOS
Een schijf uitschakelen in het BIOS

instructies:

Stap 1

De situatie waarin de gebruiker de harde schijf moet loskoppelen is vrij zeldzaam - hoe meer schijfruimte op de computer, hoe beter. Houd er rekening mee dat het uitschakelen via het BIOS de schijf als zodanig niet uitschakelt - het blijft nog steeds stroom krijgen, het zal zichtbaar zijn in Windows Verkenner als Geen.

Stap 2

Voer het BIOS in, de invoer wordt uitgevoerd op het moment dat de computer wordt opgestart. Meestal moet u hiervoor op Del (meestal), F1, F2, F3 of F10 drukken. Soms is de toetsencombinatie Ctrl + alt="Image" + Esc. De succesvolle toegang tot het BIOS wordt aangekondigd door het verschijnen van het venster.

Stap 3

Zoek het tabblad schijfinformatie in het BIOS. Als je een SATA-schijf hebt, zoek dan naar het gedeelte SATA-apparaat erop, als IDE, dan IDE-apparaat. De namen kunnen verschillen in uw BIOS-versie. In het vereiste gedeelte, naast de naam van de schijf, zal het woord Ingeschakeld aanwezig zijn. U moet dit wijzigen in Uitgeschakeld, wijziging wordt gedaan met de toetsen Omhoog en Omlaag.

Stap 4

Nadat de gewenste inscriptie naast de schijf verschijnt, moet u de aangebrachte wijzigingen opslaan. Om dit te doen, drukt u op F10 of selecteert u het item Opslaan en setup afsluiten in het menu. Er verschijnt een klein venster met de vraag of u uw wijzigingen echt wilt opslaan. Typ Y en druk op Enter. Voer N in om wijzigingen te negeren.

Stap 5

Nadat het systeem opnieuw is opgestart, is de losgekoppelde schijf ontoegankelijk, maar dit verhindert niet dat Windows deze kan zien. Om een harde schijf snel en volledig los te koppelen, is het het handigst om een mobiel rek te gebruiken - een speciale plastic container met connectoren voor een harde schijf, die in een lege sleuf van de systeemeenheid wordt gestoken. Als u de schijf moet loskoppelen, hoeft u alleen de sleutel in te steken en te draaien (tijdens gebruik) en aan de hendel het verwijderbare deel van het mobiele rek met de harde schijf eruit te trekken. Het verrijdbare rek is ook handig als er waardevolle gegevens op de schijf zijn opgeslagen - u kunt het eenvoudig oppakken zonder het op uw computer achter te laten.

Aanbevolen: