Een Schijf Uitschakelen In Apparaatbeheer

Inhoudsopgave:

Een Schijf Uitschakelen In Apparaatbeheer
Een Schijf Uitschakelen In Apparaatbeheer

Video: Een Schijf Uitschakelen In Apparaatbeheer

Video: Een Schijf Uitschakelen In Apparaatbeheer
Video: Hoe een partitie te verwijderen in Windows 7/8/10 2024, Mei
Anonim

Met Apparaatbeheer kunt u hardware in- en uitschakelen, informatie krijgen over hardware-instellingen en de interactie met programma's op uw computer, stuurprogramma's bijwerken en problemen oplossen. Er zijn verschillende stappen die u moet nemen om een schijf uit te schakelen via Apparaatbeheer.

Hoe een schijf uit te schakelen in apparaatbeheer
Hoe een schijf uit te schakelen in apparaatbeheer

instructies:

Stap 1

Roep het onderdeel "Apparaatbeheer" op. In het Windows-besturingssysteem kan dezelfde actie op verschillende manieren worden uitgevoerd. Kies de optie die het beste bij je past. Open het "Configuratiescherm" via de "Start"-knop of de Windows-toets. Selecteer in de categorie Prestaties en onderhoud het pictogram Systeem.

Stap 2

Alternatieve manier: klik op de snelkoppeling "Deze Computer" op het bureaublad of in het menu "Start". Selecteer uit de beschikbare opdrachten Eigenschappen in het contextmenu. Er wordt een nieuw dialoogvenster "Systeemeigenschappen" geopend. Ga naar het tabblad "Hardware" en klik op de knop "Apparaatbeheer" in de gelijknamige groep.

Stap 3

U kunt de manager ook sneller bellen: klik met de rechtermuisknop op het item "Deze computer" en selecteer het item "Apparaatbeheer" in het vervolgkeuzemenu. Er wordt een nieuw dialoogvenster geopend met een map met de namen van alle apparaten die op de computer beschikbaar zijn.

Stap 4

Om het station uit te schakelen, vouwt u de tak "Dvd- en cd-rom-stations" uit, selecteert u met de linkermuisknop het cd-station dat u wilt deactiveren. Klik met de rechtermuisknop op de selectie en selecteer de opdracht "Uitschakelen" in het contextmenu. Bevestig uw acties in het systeemverzoekvenster door op de knop "Ja" te klikken.

Stap 5

U kunt ook dubbelklikken op de stationsnaam met de linkermuisknop, er wordt een nieuw dialoogvenster geopend. Selecteer daarin het tabblad "Algemeen". Gebruik in de groep "Apparaattoepassing" de vervolgkeuzelijst om de waarde "Dit apparaat wordt niet gebruikt (uitgeschakeld)" in te stellen. Klik op de knop OK in het eigenschappenvenster.

Stap 6

Bij de tweede methode om het apparaat los te koppelen, verschijnt de systeemprompt niet. Het venster Taakbeheer wordt bijgewerkt, naast de naam van het losgekoppelde cd- of dvd-station verschijnt een pictogram in de vorm van een rood kruis. Om de schijf opnieuw aan te sluiten, selecteert u de opdracht "Inschakelen" in het contextmenu of opent u het eigenschappenvenster en stelt u de waarde "Dit apparaat is in gebruik (ingeschakeld)" in.

Aanbevolen: