Een Toets Op Het Toetsenbord Uitschakelen

Inhoudsopgave:

Een Toets Op Het Toetsenbord Uitschakelen
Een Toets Op Het Toetsenbord Uitschakelen

Video: Een Toets Op Het Toetsenbord Uitschakelen

Video: Een Toets Op Het Toetsenbord Uitschakelen
Video: Toetsenbordinstelling in WINDOWS 10 wijzigen | 👉 Azerty - Qwerty probleem (Oplossing!) 2024, April
Anonim

Moderne toetsenborden hebben een breed scala aan extra functies. Maar soms is de locatie van de extra toetsen onhandig, bijvoorbeeld de slaapstandknop onder de End-toets. Het uitschakelen van toetsen is echter een configureerbaar aspect, net als andere computerinstellingen.

Een toets op het toetsenbord uitschakelen
Een toets op het toetsenbord uitschakelen

instructies:

Stap 1

Om de slaapmodustoets uit te schakelen, volgt u het pad Configuratiescherm / Alle onderdelen van het Configuratiescherm / Energiebeheer. Klik in het venster met energie-instellingen op de link "Actie van de aan / uit-knoppen". Selecteer onder Wanneer ik op slaap druk de optie Geen actie vereist. Op een vergelijkbare manier kunt u de annulering van de actie instellen op de aan / uit-knop.

Stap 2

Er zijn momenten waarop de Windows (Win)-knop in de weg zit. Maak een nieuw document in een teksteditor (kladblok), voer het volgende in: Windows Register-editor versie 5.00

[HKEY_LOCAL_MACHINE / SYSTEM / CurrentControlSet / Control / Toetsenbordindeling]

"Scancode Map" = REG_BINARY: 00 00 00 00 00 00 00 00 03 00 00 00 00 00 5B E0 00 00 5C E0 00 00 00 00

Stap 3

Klik op het menu "Bestand", selecteer vervolgens "Opslaan als …" en specificeer vervolgens in de regel "Bestandstype" "Alle bestanden (*. *)". Typ in de regel "Bestandsnaam": Disable_Win_key.reg en klik vervolgens op "Opslaan". Voer het resulterende bestand uit, selecteer "Ja" in het dialoogvenster.

Stap 4

Laptops hebben vaak een Fn-toets. Hiermee kunt u de achtergrondverlichting van het scherm, het geluidsvolume en meer aanpassen, afhankelijk van het model. Je houdt Fn ingedrukt en een toets met een extra functie. Als u deze sleutel niet nodig hebt, schakelt u deze uit. Er zijn verschillende manieren. De meest voor de hand liggende is om de handleiding van de laptop te lezen, misschien is er een sectie gewijd aan uw probleem. Druk tegelijkertijd op Fn en Num Lock, op veel modellen schakelt deze combinatie de Fn-toets uit. Als u een Toshiba-laptop hebt, gebruikt u het hulpprogramma HDD Protector. Selecteer op het tabblad Optimalisatie Toegankelijkheid en schakel de optie Fn-sleutel gebruiken uit. In de BIOS-instellingen is het tabblad Active Key Mode verantwoordelijk voor het uitschakelen ervan. Om uit te schakelen, stelt u de waarde in op Uitgeschakeld. Vergeet niet om uw wijzigingen op te slaan.

Stap 5

Als je een multimediatoetsenbord hebt, gebruik dan de meegeleverde software. Dergelijke programma's hebben een intuïtieve interface, instellingen zijn snel en eenvoudig. Als u geen software hebt om met een multimediatoetsenbord te werken, download dan het gratis Media Key-programma van de officiële website van de ontwikkelaar en installeer het vervolgens op uw computer. Start MKey, ga naar het tabblad "Toetsen" om toetsen en toetscombinaties voor multimedia en gewone toetsenborden te configureren.

Aanbevolen: