Het Subnetmasker Bepalen

Inhoudsopgave:

Het Subnetmasker Bepalen
Het Subnetmasker Bepalen

Video: Het Subnetmasker Bepalen

Video: Het Subnetmasker Bepalen
Video: IPv4 adressering en subnetten berekenen 2024, Mei
Anonim

Wat is subnetmasker? Als je het visueel probeert uit te leggen, kun je je de netwerk-ID voorstellen als een straatnaam en de computer-ID als een huisnummer in dezelfde straat. Neem bijvoorbeeld het adres "Troitskaya, 15", waarbij "15" de computer-ID is, en "Troitskaya" - de netwerk-ID. Het subnetmasker geeft aan welk deel van het IP-adres de netwerk-ID is en welk deel de host-ID. Hoe bepaal ik het subnetmasker? Er zijn verschillende manieren om dit te doen.

Het subnetmasker bepalen
Het subnetmasker bepalen

instructies:

Stap 1

De eerste manier is dat het subnetmasker wordt gespecificeerd in de eigenschappen van de netwerkverbinding. En om het te bekijken, moet je naar het volgende adres gaan: Voor Windows XP. "Start" -> "Instellingen" -> "Configuratiescherm" -> "Netwerkverbindingen". Klik met de rechtermuisknop op een actieve verbinding. Zoek in het geopende venster in de lijst met protocollen "Internet Protocol (TCP / IP)" en klik op de knop "Eigenschappen". In het instellingenvenster dat wordt geopend, ziet u in de bijbehorende regel het subnetmasker Voor Windows 7. "Start" -> "Configuratiescherm" -> "Netwerk en internet" -> "Bekijk netwerkstatus en taken". Klik in de lijst met actieve netwerken op een actieve verbinding. Klik in het geopende venster op "Details". In de resulterende lijst zal de corresponderende regel het subnetmasker bevatten.

Stap 2

Meestal gebeurt het dat de computer alle verbindingsinstellingen automatisch ontvangt en dat deze niet zijn gespecificeerd in de verbindingseigenschappen. In dit geval komt methode nummer twee te hulp. Eerst moet u een Windows-opdrachtprompt openen. Dit kan gedaan worden door naar het adres te gaan: "Start" -> "Alle programma's" -> "Accessoires" -> "Opdrachtregel". Of: "Start ->" Run cmd.exe ". Daarna wordt een opdrachtregelvenster voor u geopend. Hierin moet u de opdracht ipconfig schrijven. Voer de opdracht in, druk op Enter en een lijst met netwerkinstellingen verschijnt in het opdrachtregelvenster. Het blijft alleen onder hen het subnetmasker vinden.

Aanbevolen: