Het Subnetmasker Wijzigen

Inhoudsopgave:

Het Subnetmasker Wijzigen
Het Subnetmasker Wijzigen

Video: Het Subnetmasker Wijzigen

Video: Het Subnetmasker Wijzigen
Video: Subnet Mask - Explained 2024, Mei
Anonim

Bij het opnieuw opbouwen van een lokaal netwerk of het combineren van meerdere netwerken tot één, is het noodzakelijk om de waarden van sommige parameters te wijzigen. Het is beter om het zelf te doen, in plaats van te vertrouwen op automatische instellingenwijzigingen.

Het subnetmasker wijzigen
Het subnetmasker wijzigen

instructies:

Stap 1

Om meerdere lokale netwerken te combineren, is het noodzakelijk om de netwerkhubs of routers die deel uitmaken van elk van hen met elkaar te verbinden. Voer deze handeling uit. Onthoud dat het ten strengste verboden is om netwerkapparaten ringvormig aan te sluiten.

Stap 2

In principe heeft u zonder extra instellingen toegang tot elke computer die deel uitmaakt van het resulterende netwerk. Er kunnen zich alleen problemen voordoen wanneer u netwerkshares moet maken of een gedeelde printer moet installeren. Configureer de parameters van de netwerkadapters om intranetfouten te voorkomen.

Stap 3

Als computers van een van de netwerken vóór de unificatie toegang tot internet hebben gekregen, moeten de overige apparaten worden geconfigureerd. Open het Netwerkcentrum.

Stap 4

Selecteer het menu Adapterinstellingen wijzigen. Klik met de rechtermuisknop op de netwerkverbinding die is gemaakt door het nieuwe lokale netwerk en ga naar de eigenschappen ervan.

Stap 5

Selecteer "Internetprotocol TCP / IPv4". Activeer het item "Gebruik het volgende IP-adres". Voer in het eerste veld het IP-adres in dat overeenkomt met de adressen van de computers op het hoofdnetwerk in de eerste drie segmenten. Uiteraard moet u de waarde van het vierde segment, dat al door een ander apparaat wordt gebruikt, niet specificeren.

Stap 6

Druk op de Tab-toets. Het systeem geeft automatisch het subnetmasker voor deze netwerkadapter af. Als u een andere waarde moet gebruiken, wijzig deze dan zelf. Geef indien nodig de waarden op voor de standaardgateway en DSN-server. Meestal worden deze velden ingevuld als het nodig is om dit apparaat van internettoegang te voorzien.

Stap 7

Herhaal het algoritme voor het instellen van de netwerkadapter op alle andere computers. Voer telkens dezelfde subnetmaskerwaarde en verschillende IP-adressen in voor de apparaten.

Aanbevolen: