Hoe Het Subnetmasker Te Achterhalen?

Inhoudsopgave:

Hoe Het Subnetmasker Te Achterhalen?
Hoe Het Subnetmasker Te Achterhalen?

Video: Hoe Het Subnetmasker Te Achterhalen?

Video: Subnet Mask и адреса IP 2022, December
Anonim

Bij het opzetten van een netwerk moet u altijd bepaalde parameters exact specificeren: ip-adres, subnetmasker, standaard gateway. Veel gebruikers die voor het eerst een netwerk opzetten, weten niet hoe ze deze parameters moeten achterhalen en waar ze ze moeten schrijven.

Hoe het subnetmasker te achterhalen?
Hoe het subnetmasker te achterhalen?

instructies:

Stap 1

U kunt het subnetmasker vinden door naar de netwerkverbindingsinstellingen te kijken. We gaan naar het startmenu op de werkbalk. Zoek het tabblad instellingen, selecteer netwerkverbindingen. Er verschijnt een venster met netwerkverbindingen voor ons. Als u netwerkverbindingen heeft, moeten deze in dit venster worden weergegeven. Als het venster leeg is, moet u een netwerkverbinding maken. Nu overwegen we de optie als je alles al hebt gemaakt.

Stap 2

Klik met de rechtermuisknop op het netwerkverbindingspictogram. Selecteer in het menu dat verschijnt het item "eigenschappen".

Stap 3

Het venster Eigenschappen verschijnt. We vinden een venster met de naam "componenten die worden gebruikt bij het verbinden".

Stap 4

Verplaats de schuifregelaar van het venster naar beneden, zoek het item: "Internet Protocol (TCP / IP)". Klik met de linkermuisknop op dit item. Iets onder de knop "eigenschappen" wordt actief.

Stap 5

Klik op deze knop, het venster "Eigenschappen: Internet Protocol (TCP / IP)" verschijnt. Waar u het IP-adres van uw computer en het netwerkmasker ziet. In de regel is de maskerwaarde altijd hetzelfde: 255.255.255.0.

Stap 6

Als u voor het eerst een netwerkverbinding tot stand brengt, klikt u in het venster "Eigenschappen: Internet Protocol (TCP / IP)", nadat u het IP-adres heeft geregistreerd, met de linkermuisknop in het subnetmaskerveld en de waarde 255.255.255.0. 255.0 verschijnt automatisch.

Populair per onderwerp