Het Subnetmasker Vinden

Inhoudsopgave:

Het Subnetmasker Vinden
Het Subnetmasker Vinden

Video: Het Subnetmasker Vinden

Video: Het Subnetmasker Vinden
Video: Full Subnet Masking in 15 minutes - How to get Network, Broadcast, 1st u0026 last host address 2024, Maart
Anonim

Om de lengte van een subnetadres te bepalen, moet u een gespecialiseerde naam gebruiken - masker. Dit nummer kan worden gebruikt om te bepalen welk deel is gedefinieerd in het IP-adres voor de netwerkdefinitie. Daarom is het vermogen om het correct te vinden een van de belangrijkste.

Het subnetmasker vinden
Het subnetmasker vinden

instructies:

Stap 1

De verspreiding van adressen aan organisaties verliep moeizaam. De introductie van netwerkcategorieën heeft deze taak veel eenvoudiger gemaakt. Maar dit is onpraktisch geworden bij het gebruik van meerdere computers op een site. Voor een rationeel gebruik werden subnetten georganiseerd waarvan het adres bestaat uit een deel van de klasse A, B of C en het zogenaamde subnetveld bevat. Deze waarde vereist extra bits, die op hun beurt tot het hostgedeelte behoren. Zo kan een netwerk (minimaal) in twee subnetten worden onderverdeeld. In dit geval wordt het erg moeilijk om het adres te bepalen. Bij het programmeren begonnen ze een nieuwe term te gebruiken: subnetmasker. Het impliceert de lengte van het adres van elk subnet. Om het masker te bepalen, moet u het volgende doen: eerst moet u het IP-adres in binaire vorm opschrijven. Om deze procedure uit te voeren, hebt u de bits nodig die verwijzen naar de netwerk- en subnetdelen, vervang ze door enen, alle waarden die verwijzen naar het hostdeel - met nullen. Je krijgt dan een subnetmasker.

Stap 2

Als u uw IP-adres niet weet, kunt u de tweede methode gebruiken. In de eigenschappen van netwerkverbindingen wordt het subnetmasker meestal aangegeven. Volg deze stappen om het te bekijken: open het menu "Start"; ga dan naar de sectie "Configuratiescherm". In het geopende venster ziet u een lijst met taken die door de computer zijn uitgevoerd. Ga naar het item "Netwerkverbindingen". Zoek "Internet Protocol (TCP / IP)" in de weergegeven lijst. Open het menu Eigenschappen. Zoek in de instellingen het item "Subnetmasker".

Stap 3

Soms komt het voor dat de computer de instellingen van alle subnetten automatisch ontvangt en deze niet weergeeft in de eigenschappen van het "Internet Protocol (TCP / IP)". In dit geval kunt u dit doen: open een Windows-opdrachtprompt. Ga hiervoor naar het menu Start en vervolgens naar het gedeelte Alle programma's, Accessoires, Opdrachtprompt. Er wordt een dialoogvenster geopend. Schrijf het ipconfig-commando, waarna u een lijst ziet met alle netwerkadressen en bestaande subnetten. Vind het masker dat je nodig hebt tussen hen.

Aanbevolen: